Hipochonder vagyok, vagy mi?
Egy betegnél jártam, a szeme begyulladt, körülötte száraz, sárga hámlás. Sokáig voltam nála.
Utána lévő napokban árpás lett az egyik szemem, és mindekettő már jónéhány napja sárgásan váladékozik, mintha a könnyem lenne, csak összegyűlik a külső és belső csücsökben és a szempillákra is jut, és rászárad, mintha hasonlót akarnék produkálni, mint amit láttam. Naponta többször törlöm, és újratermelődik.
Mi ez, és mit tehetek ellene?
Kötőhártyagyulladás lehet, menj el szemészetre, kapsz rá szemcseppet és pár nap alatt rendbejön.
Ventillátor, klíma, huzat is okozhat ilyet, perzse el is kaphattad a guylladást a betegtől, ha nem mostál alaposan kezet miután esetleg hozzáértél a tárgyaihoz, kezéhez.
Kösz, de már szinte teljesen rendbejött, csak érdekel, pl. más nem járt hasonlóan. Ventillátor, klíma, huzat kizárt. Nem hinném, hogy elkaptam, mert másmilyen volt a szemem, nem hámlásból adódtak a sárga száraz darabkák, hanem a könnyező sárga váladék megszáradt. A pirosodás sem olyan volt, az árpám helye-tokosodás is megvolt.
Egyébként az árpa néha kijön, ha a szemembe kosz kerül, vagy a szmogtól.
Olyan már történt velem, hogy fogfájást ecseteltek, részleteztek és megfájdult a fogam másnapra, fogorvoshoz mentem, és mondta, semmi baja a fogaimnak. el is múlt a fájás.
A hipochondria az, amikor fél valaki egy betegségtől, és produkál tünetet, én viszont nem szoktam erről gondolkodni, vagy félni, szerintem a tudatalatti működik, ilyen hipochondria is létezik? vagy ez más?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!