Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fehérjepor árthat a vesének?

Fehérjepor árthat a vesének?

Figyelt kérdés

Kb 5 hónapja szedek fehérjeport, és olvastam több helyen is hogy nem tesz jót a vesének. Én viszont csak egyoldali vesével élek, amivel egyáltalán nem kell foglalkoznom, hisz semmiben nem akadályoz, de most olvastam csak, hogy nem tesz jót, meg sem fordult korábban a fejemben.

Szóval 1 vesével inkább nem kéne?

Egyébként egy néhány héttel korábbi laboreredményben a vizeletben nyomokban fehérjét mutatott ki ez lehet ezzel kapcsolatban?

2015. máj. 16. 14:39
 1/1 anonim ***** válasza:

Attól függ, az egészséges vese, ráadásul 2 eléggé jól bírja a sok ureát, szóval kiválasztja.

Fehérje inkább a májat terhelheti meg, ha sokat eszünk vagy ha kevés szénhidrátot eszünk mellette (ugye, lowcarb - fehérjediéták) de hogy mennyi a sok? Ebben nincs egyetértés.

A fehérje a vizeletben nem a bevitt mennyiségen múlik, hanem a veséd állapotán.

1 vesével amúgy tényleg érdemes kímélni a meglévőt, fölöslegben semmit sem kell enni.

2015. máj. 16. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!