Balkezes lesz a kis fiam. Lesz ebből hátránya?
Én is az vagyok. Nekem szerencsém volt a tanáraimmal. Enyhén jobb kezes is lehetek, mert jobb kezes eszközöket tudok csak használni. képtelen vagyok pl balkezes ollóval vágni. De krumplit pucolni meg csak balkezessel tudok.
Szóval még nem tiszta de valószínű balkezes lesz a kisfiam. S ha mégis jobb kezese lesz,hogyan fogok tudni segíteni neki pl írás tanuláskor? Én nem úgy írok mint a jobb kezesek.
Ha átszoktatják akkor nagy eséllyel lesz hátránya.
Engem erőszakkal átszoktattak és elég komoly erre is visszavezethető pszichés problémáim lettek szorongás, kissebbségi érzés, félelem az oktatóktól(1.-2. osztályos "tanárnénijeink" előszeretettel alkalmaztak pszichológiai és olykor fizikai terrort a kicsit más pl. balkezes gyerekekkel szemben.)Nemrégiben találtam meg a régi írás füzetemet, amiben jobbkézzel írt betűim közül néhány tükörírással szerepelt, persze pirossal átjavítva egy nagy fekete csillaggal mellette. Az írásom máig olyan ronda, hogy a középiskolában a dolgozataimat néha nekem kellett felolvasni a tanáromnak. a jobb agyféltekés "jobbkezesek" jobbkeze írás közben úgy áll, hogy amit az előző sorban leírtak, azt a következő sor papírra vetésekor súrolják, ezért gyakran tintás a tenyérélük külső fele, és az írás, -ha folyik a toll- úgy elmaszatolódhat, hogy nagyon csúnya lesz.
Az én véleményem: Le az ostoba sztereotipiákkal, melyek gátolják az egyén és a társadalom szabadságát és fejlődését, csak ellentéteket gerjesztenek és szenvedést okoznak!!! Mindenki döntse el szabadon, melyik kezével akar írni!!! stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!