Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Balkezes vagyok, de jobbos...

Balkezes vagyok, de jobbos gitáron játszom (az akkordokat fejjel lefelé nyomom) így le tudok fogni mindent. Van ennek valami hátránya? Szóval ez baj?

Figyelt kérdés
2010. jún. 1. 03:52
 1/4 anonim ***** válasza:
cseréld át a húrokat. hendrix is balkezes volt és jobbos gitáron játszott. húrozd át fordítva, és akkor pont jó.
2010. jún. 1. 08:20
 2/4 Daweee000 ***** válasza:
Nem véletlen vannak úgy az akkordok ahogy, én is balos vagyok, ha jobbos gitár kerül a kezembe, próbálgatom őket fordítva, lefogni le lehet, de variálni nem lehet úgy, pl ha díszíteni akarod a játékod, mondjuk egy C-nél kisujjal ráütsz a vékony E 3as bundjára, na az ilyesmik nem épp ideálisok így. a solozásról nem is beszélve, bendelsz egy húrt, és az egyel alatta levő (magasabb) húron nyomsz egy hangot, na ezt ha rendesen fölfelé bendelsz ahogy kell, nem tudod így megcsinálni, lefelé meg nem jó, kényelmetlen, nem optimális, csak akkor csináljuk, ha nagyon muszáj. VékonyE-t csak lefelé tudnád, pedig azt elég gyakran kell átlag soloban, arról nem is beszélve hogy nem is éred el úgy... Szóval húrozd át azt a gitárt, és kezdj el normálisan tanulni, mert meg van ennek a logikája, nem 1 nap alatt dobták össze ezt a gitár nevű hangszert, mindennek megvan az oka, ha belemélyedsz, rájössz.
2010. jún. 1. 12:49
 3/4 Dorian Gray válasza:
cseréld fel a húrokat azt régen sokan csinálták amikor nem volt pénzük balos hangszerre lévén az drágább:) Az első hozzászólónak viszont azt mondanám hogy úgy tudom Hendrix nem cserélte fel a húrokat cska megfordította a gitárt, bár nem 100% de valahol ezt olvastam, mondjuk valami koncertvideón meg lehetne nézni nyilván:)
2010. jún. 8. 02:16
 4/4 Daweee000 ***** válasza:
2:16: Hendrix megfordította a húrokat, viszont láttam már olyat is hogy full fordítva játszott valaki, csak már nem tom hogy hol. Na, az nem volt egyszerű...
2010. jún. 8. 02:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!