Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy vágjam le azt a kis...

Hogy vágjam le azt a kis bőrkinövést? Azt hiszem, fibroma pendulum az "orvosi" neve.

Figyelt kérdés
Van a nyakamon is, meg még pár helyen, meg egy intim helyen.. Félek, hogy borotvával levágom véletlen. Így arra az elhatározásra jutottam, hogy elvágom itthon. Hogy fertőtlenítsem, mivel vágjam le?
2010. febr. 23. 20:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
69%

Nekem is volt néhány ilyenem. Elmentem vele az sztk-s bőrgyógyászatra (2,5 óra várakozás), ahonnan páros lábbal rúgott ki a doktornő, mondván, ez csak esztétikai probléma, neki is van vagy 40-50 db a testén, erre nekik nincs idejük.

Elmentem egy magánrendelésre, ahol kb. kettő perc alatt lenyisszantotta az orvos a liffentyűket és kész. Azóta kétszer nőtt rajtam újabb liffentyű és mind a kettőt magam levágtam. Betadinos lemosás, éles olló szintén betadinban áztatva, egy határozott nyissz a kinövés tövében, még egy kis betadin rá és egy ragtapasz. Egy-két nap múlva semmi baja, csak tisztán, szárazon kell tartani. Minél korábban vágod le, annál kevésbé fáj és annál gyorsabban gyógyul be.

Ha a bőrgyógyász veled is kekeckedik, nyugodtan ess neki magad! Csak figyelj a tisztaságra! Nem fáj jobban egy kinyomott pattanásnál...

2010. febr. 23. 21:16
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Saját tapasztalatát írom most le. Nekem is nőtt egy intim helyen, sokat vaciláltam, hogy mit tegyek végül Bőrgyógyászat, ahonnan fél perc alatt a Sebészetre küldtek, pár perc alatt eltávolították a " fibroma pendulumot" 6-dik napon eltávolították a varratokat. A műtét nem fájt egyáltalán, pár napig az ülés volt kényelmetlen. A varratszedésre aztmondtam a dokinak szó szerint, hogy szar. Tegnap kaptam meg a szövettant, minden rendben. Egyébként a borotválásról annyit, hogy rendesen Én sem tudtam, de azt aszisztens a beavatkozás előtt pikk-pakk elintézte. Túl vagyok rajta, jól vagyok, és azt ajánlom, hogy mindenképp orvosi segítséget kérj, mert ez a terület csak akkor lesz olyan, "mint új korában" ha hozzáértő szakember csinálja. Mint megtudtam ez nem is egyedi probléma, sok nőnek van ilyen. A doki a műtétnél nem is lát semmit csak egy picsi területet, mert le vagy takarva azon a környéken. Remélem segíthettem.
2010. jún. 8. 08:44
 13/15 anonim válasza:

Sziasztok! Készítettem az enyémről képet, nekem 3 ilyen van a nyakam körül: [link]

Ez épp a legnagyobb, és legrégibb, kb 2 éve fentvan, de a többi kettőt tegnap fedeztem fel magamon, azok is elég kicsik. Nem probléma ha csipesszel letépem? Egyáltalán nem feltűnő a dolog, de engem azért zavar hogy olyan van ott, aminek nem kéne...

2010. dec. 31. 13:06
 14/15 anonim válasza:
Előző voltam, köszönöm a tanácsokat, ma lecsíptem őket sikeresen, annyira egyszerű nemvolt de hálisten mind a 3 kijött 'gyökeresen' tehát apró lyuk maradt a helyén, ami szerintem jó.
2011. jan. 1. 11:39
 15/15 Zoltan Sz. válasza:
Csatlakozom egy elottem szolohoz! A legegyszerubb ha nyissz egy kis alkoholos fertotlenites utan egy eles koromcsipesszel lecsipi az ember!Ott ahol csatlakozik a legvekonyabb reszen le kell csipni! En lefagyasztottam azt a reszt egy szemolcs eltavolitasra kaphato fagyaszto spray-vel(Sholl) es akkor meg egy hajszalnyi fajdalom sincs.Picit verzett mert mar szep nyagyra nott, de egy ragtapasz es ennyi!Az elkotozeses modszer lassu es korulmenyes ,a csoda kencektol ovjon az eg szerintem.Az sztk-ba vegigvarni es elojegyeztetni nem volt hangulatom igy maradt a fenti modszer es nem bantam meg! Sok sikert mindenkinek a csipegeteshez!
2014. júl. 10. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!