Hogy vágjam le azt a kis bőrkinövést? Azt hiszem, fibroma pendulum az "orvosi" neve.
Nekem is volt néhány ilyenem. Elmentem vele az sztk-s bőrgyógyászatra (2,5 óra várakozás), ahonnan páros lábbal rúgott ki a doktornő, mondván, ez csak esztétikai probléma, neki is van vagy 40-50 db a testén, erre nekik nincs idejük.
Elmentem egy magánrendelésre, ahol kb. kettő perc alatt lenyisszantotta az orvos a liffentyűket és kész. Azóta kétszer nőtt rajtam újabb liffentyű és mind a kettőt magam levágtam. Betadinos lemosás, éles olló szintén betadinban áztatva, egy határozott nyissz a kinövés tövében, még egy kis betadin rá és egy ragtapasz. Egy-két nap múlva semmi baja, csak tisztán, szárazon kell tartani. Minél korábban vágod le, annál kevésbé fáj és annál gyorsabban gyógyul be.
Ha a bőrgyógyász veled is kekeckedik, nyugodtan ess neki magad! Csak figyelj a tisztaságra! Nem fáj jobban egy kinyomott pattanásnál...
Sziasztok! Készítettem az enyémről képet, nekem 3 ilyen van a nyakam körül: [link]
Ez épp a legnagyobb, és legrégibb, kb 2 éve fentvan, de a többi kettőt tegnap fedeztem fel magamon, azok is elég kicsik. Nem probléma ha csipesszel letépem? Egyáltalán nem feltűnő a dolog, de engem azért zavar hogy olyan van ott, aminek nem kéne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!