Mit nevezhetünk már alkoholizmusnak?
nem gondolod túl. 19 éves lány vagy, amint lelkileg készen állsz, lépj tovább. nem neked kell megmentened.
becsüld meg az életet, amit kaptál, és ne áldozd föl egy alkoholistáért.
Ez már szerintem az.
De igazából nehéz eldönteni, mert az én nagyapám reggel pálinkával kezdett, majd este letolt egy pohár bort.
Ezt minden nap, szal a rendszeresség is megvolt.
Az is megállt, hogy hiányzott neki és addig nem tudott elaludni még le nem tolta a napi adagját.
Tehát függő is volt, de nem nevezném alkoholistának.
Ugyanebben a helyzetben vagyok én is! 23évesen!
És nem, nem b@ szhatjuk el az életünket ilyen férfiak mellett. Az én apukám is alkoholista, sajnos sok tapasztalatom van belőlük. És sajnos pont ilyen fickót fogtam ki és szeretek... de hosszútávon, nem járunk jól! :(
Alkoholizmus igen, amikor rendszeresen iszik. Nem alkalmakkor, nem buliban, nem egy egy ünnep kapcsán, valamennyit, hanem naponta/hétvégente...stb.
Az én barátom minden nap iszik legalább 4-5 sört és 5-7 feles pálinkát. Így tér MINDEN este nyugovóra.
EZ NEM NORMÁLIS. EZ ALKOHOLIZMUS. AMI EGY CSALÁDOT TEHET TÖNKRE!
Hány éves?
Megpróbálhatnád elérni, hogy legyen betegségtudata. Legalábbis higgye el, hogy egy egészséges ember nem iszik minden nap. És próbálja ki, milyen, ha fokozatosan kevesebbet iszik. Boldogtalan?
DE nem a te dolgod megmenteni őt. Mindenki saját magáért felelős! Ha nem értékeli, hogy Te MÉG mellette állsz, akkor így járt...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!