Mennyi alkoholt iszol? Mi számít alkoholizmusnak?
Erre azt mondaná a barátom, hogy hát mit igyon a férfiember, főleg melegben, málnaszörpöt?:D
Na jó, komolyan: ennyi sör még szerintem közel sem alkoholizmus, tekintve, hogy a sör amúgy se a tipikus alkesz ital. Aki komolyan alkoholista, nem sörözik...
Amúgy én főleg így nyáron heti 1-2 sört vagy pohár minőségi bort iszom átlagban, ha buli van vagy összejövetel, valamivel többet, de van, hogy hónapokig nem iszom egyáltalán.
25 N
17:39 rátapintottál a lényegre, annyiszor láttam Édesapám részegnek,hogy....
Nem lesz ittas, csak jól érzi magát, viszont sose hagyja ki. És persze ez még úgy ahogy "ok", csak ez nem lesz később rosszabb? Mert nálunk valahogy az lett. Semmiképp sem alkoholista még, remélem sose lesz az.
Az a gond, hogy ezt nem tudhatjuk előre. lehet, hogy így marad a dolog, de benne van az is, hogy egyre többet kíván majd, és meg is issza majd.
Ez a téma mennyire átbeszélhető nálatok? Mennyire érinti érzékenyen a dolog? Mert szépen elmondhatnád neki, hogy mit életél át apud mellett, és nem szeretnéd, hogy a történelem megismételje önmagát..:(
Én nagyon nagyon keveset iszom, tényleg csak alkalmakkor, akkor is 1-2 korty valami "női" italból, töményet még nem is kóstoltam. Anyám is és apám alkoholista, így azt hiszem, érthető is a húzódásom az italtól. A bátyám még ennyit sem enged meg magának emiatt.
A férjem nagyon ritkán (alkalmakkor, társaságban) borozik, de csak a minőségi borokat issza, pancsot soha. Nyáron gyakrabban sörözik, max. 1-2 dobozzal megy el egy hétvégén, azt is sokszor felezik a szomszéd sráccal. Alkohol mentes sört gyakrabban iszik, az ízéért issza, nem a hatásáért.
Mivel két alkesz között nőttem fel, soha nem akarok olyan lenni, mint ők és a férjemnek is nagyon örülök, hogy nem nagy ivó. Soha nem szeretném megalázni a gyerekeimet azzal a látvánnyal, tettekkel, amivel anno az én anyám alázott meg minket. (Tök piásan bement a suliba, érezhető pálinka szag, tántorgott a szomszédok előtt, folyton kölcsönkért tőlük és minket szalajtott el pénzt kérni...)
Én 27 vagyok, a férjem 30.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!