Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem tudok hízni?

Miért nem tudok hízni?

Figyelt kérdés
furcsán hangzik de 16 éves lány vagyok és egyszerűen én is látom hogy túl vékony vagyok...és rendkívül zavaró amikor ezt meg is szólják :/ nem önakaratból vagyok ilyen. állhat valami egészségügyi dolog ennek a hátterében?

2015. ápr. 20. 21:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha valoban nagyon sovany vagy, akkor pajzsmirigy tulmukodes is lehet, vagy egyeb emesztesi vagy hormonalid problema. Szerintem latogass el egy orvoshoz, az nem arthat! :)
2015. ápr. 20. 22:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Két ismim is van, akik egyszeri étkezéskor háromszor annyit esznek, mint én, és cérna vékonyak... :D Én meg szép kerek vagyok. Próbálj másfajta kajákat enni, hátha.
2015. ápr. 21. 06:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, lehet hormonális oka, de nem javaslom, hogy hízékonnyá váljál egy egy-két hetes éhezés miatt.

Utána vagy az orvosi kezelés után már nem ehetnéd azt, amit akarsz.

2015. ápr. 26. 18:42
 4/4 anonim válasza:

Szia

Mielőtt "orvosolnád" magadon a problémát,bemásolok egy cikket. Itt jól leírja a fent már említett pajzsmirigy túlműködés tüneteit.

[link]

Fontos részleteket kihagytál,mint pl a családban van-e/volt-e aki ilyen vékony,mint Te,egy nap hányszor,mit eszel,stb.Én is iszonyat vékony voltam tiniként.Állandóan bántottak és csúfoltak ez miatt:( 163cm-emhez alig 40kg voltam. Az első terhességem alatt híztam 20kg-ot.Olyan étvágyam volt,mint életemben soha.Hajnali 3-4 körül fel kellett kellnem enni,mert rosszul lettem az éhségtől.Egész nap csak ettem.Ahogy megszültem a kisfiamat,még a napi normál adagot is alig tudtam megenni. Akkor maradtam 50kg. De a folyamatos étvágytalanságom miatt szépen lassacskán mentek le rólam a kilók.Nagyon rossz érzés volt. A második terhességem alatt már eggyáltalán nem voltam falánk,a minimumot híztam meg. Most 51-52kg vagyok. Múlt héten volt 1napos hasmenésem (valami vírust benyeltem), akkor 1,5 kg-ot fogytam le,mert 2napig alig ettem.Azóta küszködök,hogy visszahízzam.Eszek kora reggeltől késő estig.Nem nagy adagokat,sűrün keveset eszek,és csipegetek mindig valamit.Hát kíváncsi leszek rá:) Ja,a lényeg elmaradt: többször kivizsgáltak már teljeskörűen.Mindent rendben találtak nálam.Valószínűleg genetikailag vagyok ilyen: anyukám lánynak volt gebe,apukám mai napig az.

Szóval nem kell mindig rosszra gondolni.Persze egy kivizsgálást csináltathatsz,azzal semmit nem veszítesz:)

2015. máj. 13. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!