Miért nem tudok hízni?
Igen, lehet hormonális oka, de nem javaslom, hogy hízékonnyá váljál egy egy-két hetes éhezés miatt.
Utána vagy az orvosi kezelés után már nem ehetnéd azt, amit akarsz.
Szia
Mielőtt "orvosolnád" magadon a problémát,bemásolok egy cikket. Itt jól leírja a fent már említett pajzsmirigy túlműködés tüneteit.
Fontos részleteket kihagytál,mint pl a családban van-e/volt-e aki ilyen vékony,mint Te,egy nap hányszor,mit eszel,stb.Én is iszonyat vékony voltam tiniként.Állandóan bántottak és csúfoltak ez miatt:( 163cm-emhez alig 40kg voltam. Az első terhességem alatt híztam 20kg-ot.Olyan étvágyam volt,mint életemben soha.Hajnali 3-4 körül fel kellett kellnem enni,mert rosszul lettem az éhségtől.Egész nap csak ettem.Ahogy megszültem a kisfiamat,még a napi normál adagot is alig tudtam megenni. Akkor maradtam 50kg. De a folyamatos étvágytalanságom miatt szépen lassacskán mentek le rólam a kilók.Nagyon rossz érzés volt. A második terhességem alatt már eggyáltalán nem voltam falánk,a minimumot híztam meg. Most 51-52kg vagyok. Múlt héten volt 1napos hasmenésem (valami vírust benyeltem), akkor 1,5 kg-ot fogytam le,mert 2napig alig ettem.Azóta küszködök,hogy visszahízzam.Eszek kora reggeltől késő estig.Nem nagy adagokat,sűrün keveset eszek,és csipegetek mindig valamit.Hát kíváncsi leszek rá:) Ja,a lényeg elmaradt: többször kivizsgáltak már teljeskörűen.Mindent rendben találtak nálam.Valószínűleg genetikailag vagyok ilyen: anyukám lánynak volt gebe,apukám mai napig az.
Szóval nem kell mindig rosszra gondolni.Persze egy kivizsgálást csináltathatsz,azzal semmit nem veszítesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!