Futás után alhasi fájdalom mitől lehet?
A futást nem mindenki bírja, főleg nők között.
Hosszan lehetne írni róla miért nem is jó mozgás.. nyilván futótechnika, futócipő, bemelegítés és nyújtás kérdése is, hogy egy futó edzés mennyire erőlteti meg a szervezetedet. Egy kezdő futónak valószínűleg egyik sincs meg.. :)
De egyébként könnyen túlerőltetheti az ízületeket, a rázkódás a női belső szerveknek sem tesz ám jót.
És nem teljes értékű edzés. Kiegészítő edzés, de ennyi erővel tekerni is lehet, az is izommunka, az is lehet aerob-kardió, de legalább nincs rázkódás.
Én azért azt mondom simán hanyagolható a futás.. nem is értem miért szeretik oly' sokan. Funkcionálisan az erősítéseknek (egész testet érintve) és a mozgásfejlesztésnek (küzdősportok, tánc, harcművészetek, önvédelmi edzések) sokkal több értelmük van, bár az utóbbiakhoz edző kell, aki meg valószínűleg nem ingyen dolgozik. Bár a futáshoz meg adott esetben drága cipő kellene, illetve az élet nincs ingyen... (valaki mondjuk direkt mezítláb fut mert az a jó s nem a drága cipők, szóval több nézet is van a megfelelő futásról)
Köszönöm a segítséget meg a tippeket. :)
Rendszeres úszás és pilates/mélyizomtorna/jóga/etc mellett kezdtem el futni, nem csak úgy bele a vakvilágba; megfelelő bemelegítést és nyújtást egy gyógytornász barátom tanított; cipőm is jó van... ezért is lepett és ijesztett meg a fájdalom eléggé. Még próbálkozom egy kicsit, óvatosan, aztán ha mindig jelentkezik, hát akkor ez nem az én sportom.
Hmm, hát ilyen jó mozgások mellett nem értem minek a futás.
Szerény véleményem szerint edzéshez nem értő nők munka/suli után divatból szoktak elmenni futni, hogy 'sportoljanak' valamit.
Neked.. hú, nagyon komplex mozgásaid vannak, szóval.. az ritka, hogy én nem írom valakinek, hogy inkább ezt csináljon, azt ne csináljon..
De úszás, jóga, pilates az igen, hát egy szavam sincs :)
Vigyázz a futással, csak mértékkel, fokozatosan!
Ühümm.. értem, érthető.
Igen, szóval beilleszteni az életbe. Én heti 4x - 5x edzettem 2-3 órákat, ott is harcművészet, az ahhoz tartozó gyógytornák, mély izom erősítés, intim súlyzó, minden ami komoly.. hát kínában ezt napi több edzéssel csinálják amit próbáltunk az én edzésembe, életvitelembe belesűríteni.
És nehéz. És van hogy jólesik könnyíteni rajta, mert az élet pont nem csak az edzésről szól. Illetve mindenkinek magának kell éreznie éppen mi mennyire fontos, vannak életszakaszok. Szerintem ezt kell elfogadni. Én is szeretnék újra visszatérni rendesen minél több edzéshez, de van amikor meg nem megy úgy, főleg időhiány miatt.
De nekünk kellé ereznünk s eldöntenünk hogyan s mi a jó nekünk:)
Tudom régi már a kérdés de hátha nézed még, azóta miújság? Szoktál még futni? Ugyanúgy vannak görcseid? Esetleg kiderült az oka?
Nemrég kezdtem el futni és nekem is csak a futás után kezd el elég erősen görcsölni a hasam (menstruáció jellegű görcsölés). Szerencsére elég hamar elmúlik, miután újra nyugalmi állapotba kerülök és kifújtam magam akkor már vége de mégis nagyon zavar, szinte ez veszi el a kedvem a futástól. Mitől lehet? Valaki tud rá megoldást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!