Elárulná valaki, hogy mi a különbség a perui, illetve az egyéb helyről származó (Mo. , EU) kovaföld por között?
Figyelt kérdés
Néhány hete ismerősöm tanácsára kezdtem el fogyasztani a perui kovaföldet. Amire nekem kellett, használt. Emellett örültem, hogy bármibe kevertem bele se íze, se bűze. Az oldódásával volt némi gondom, mintha homokot rágtam volna, de ez nem volt vész. Elfogyott. Egyik közeli bioboltban sem találtam újra peruit, ezért úgy gondoltam kipróbálom az EU-ban gyártott kovaföldet. Két adagot sikerült meginnom belőle, majd repült a kukába. Az oldódása nagyszerű, de ha nem vízbe rakom bele, hanem gyümölcslébe, ihatatlan pöcegödör íze lesz. Ez a kisebbik gond. Elfogyasztása után 1,5-2 óráig böfizek tőle csatorna szagút (bocsánat a gusztustalanságért), és eszeveszettül ég tőle a gyomrom. Kipróbáltam, tapasztaltam, ennyi volt, soha többet! De kérdezem én! Miért van ez?? A bioboltos néni nem tudott rá válaszolni, én meg kíváncsi természet vagyok.2015. ápr. 7. 11:33
1/1 Andó Csaba válasza:
A étkezési kovaföld, az édesvízi kovamoszatok vázának 30 millió éves üledéke. A legtisztább kovaföldet Peruban bányásszák. Az a lényeg, hogy milyen a tisztasága, ez amúgy a színén is látszik, mivel a kovamoszat fehér, így a kovaföldnek is fehérnek kell lennie. A terméken fel van tüntetve a szilícium-dioxid tartalom (ez a kovamoszat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!