A pszichiáter bemondásra bármit elhisz és egyből felírja nekem a gyógyszereket?
Figyelt kérdés
Ha odamegyek bús pofával, hogy jaj de nagyon szorongok én az emberek között, meg mindig rossznak érzem magam, meg meg akarok halni, akkor kapok csodatablettákat? Meg tudja különböztetni a valódi betegeket azoktól, akik a neten kinézik a jellemző tüneteket és meggyőzően előadják? Egyáltalán érdekli, hogy kinek írja fel, megkülönbözteti a "világfájdalmas" tiniket a valóban depressziósoktól, a hisztikés lányokat a valóban pánikbetegektől, a legális jókedvcsinálókat akarókat a valódi szorongóktól? Ugye erre nincs egy valós tény, hogy törött a csontod, akkor igazat mondasz, vagy ilyesmi, bárki bekamuzhat bármilyen betegséget, nem?2015. ápr. 3. 17:13
1/6 anonim válasza:
Viselkedéskutatónak tanulok. Hidd el, ez korántsem olyan egyszerű dolog, mint ahogy te azt hiszed :)
2/6 anonim válasza:
Ez a szakmájuk, meg tudják különböztetni. Egyébként gyereksebészeten dolgozom és még azt is simán kiszűri bármelyik orvos, hogy ki az akinek tényleg fáj a hasa, és ki az aki csak lógni akar suliból, pedig azt sem mutatja ki semmilyen gép.
3/6 anonim válasza:
Szted miért van az, hogy egy pszichiáter azt is megmondja rólad amit te se tudsz? Ez nem így működik. Egyáltalán minek neked gyógyszer ha nincs olyan problémád?
4/6 anonim válasza:
Meg tudják különböztetni, és a rendszeres gyógyszer felírásnak szabályai vannak, teszteken, elbeszélgetésen kell részt venned. Nem úgy működik, hogy te besétálsz, és gyógyszert "rendelsz".
5/6 A kérdező kommentje:
Hát, neked legyen igazad. De ahogy így olvasgatok a neten, mindenki azt írja, hogy kevesebb, mint 10 percet töltöttek a rendelőben és mind recepttel a kezükben jöttek ki. Pszichoterápiát viszont egyikük sem kap, csakis bogyókat. Az milyen betegség gyógymódja, hogy csak felírják a tablettát és kidobják az illetőt a rendelőből? Szó szerint azt írják többen is, hogy amint próbáltak volna beszélni magukról, az orvos félbeszakította és kitessékelte őket. Hát én meg vérszemet kaptam, ha ez ilyen egyszerű...
de várom akkor a valós ellenpéldákat, ki az itt, aki volt pszichiáternél, aki mesterséges hangulatjavítók helyett, vagy legalább azok mellett beszélgetéssel, kezelésekkel próbálták gyógyítani?
2015. ápr. 3. 17:33
6/6 anonim válasza:
Korod? Elég annyi hogy kiskorú vagy vagy nem? Mert nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!