Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vak lennél, vagy inkább...

Vak lennél, vagy inkább süket-néma?

Figyelt kérdés

ha vak lennék, az nagyon rossz, mert nem látok semmit, nemtudnék normálisan menni, közlekedni, és nem látnék semmit a világból. de tudnék beszélgetni emberekkel, és hallgathatok zenét. de könyveket nem olvashatok, max ha megtanulom a braille írást.

ha süket-néma lennék, az is nagyon rossz lenne, mert nem tudnék emberekkel beszélgetni, és nem hallgathatnék zenét. de olvashatnék könyveket, és esetleg megtanulhatnám a süket-néma mutogatásos beszédet, de nagyon sok értelme nem lenne, mert igy csak más süket-némákkal tudnék beszélgetni..

ha választanod kéne, vak lennél vagy süket-néma?

2010. febr. 17. 19:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
94%
100-szor inkább süket-néma, mint vak!
2010. febr. 17. 19:58
 12/23 anonim ***** válasza:
93%
Én is inkább süket-néma lennék.Hallássérülten még vezetni is lehet,ami vakon bajos lenne.Sztem teljesebb életet lehet élni,mint vakon.Bár a vakok,meg sem gondolják úgy,hogy nem teljes az életük.Ha tudtok menjetek el a www.lathatatlankiallitás.hu -ra.Én voltam,nagyon érdekes.
2010. febr. 17. 19:59
 13/23 anonim ***** válasza:
93%
Inkább süket-néma, mert - ha nehezen is, de - talán jobban "elviselhetőbb" lenne, mint a vakság... talán. Nehéz kérdés.
 14/23 anonim ***** válasza:
93%
Én kislány koromban megvakultam annyira megromlott a látásom de szerencsére meg tudtak műteni és azóta minden oké!7 éves voltam de emlékszem rá milyen borzasztó volt az,hogy nem látok.Úgyhogy inkább siket lennék.
 15/23 anonim ***** válasza:
93%
Bocsi.A jó link: [link]
2010. febr. 17. 20:00
 16/23 anonim ***** válasza:
68%

Süket-néma lennék.

Mert akkor beszélhetek jelbeszéddel a szeretteimmel (nyílván ők is megtanulnák)

Nézhetnék filmet felirattal...stb

Ráadásul a jelbeszéd az egész világon ugyanaz. Tehát jelbeszéddel simán elbeszélgethetnék egy Ukránnal egy Némettel, egy Amerikaival... stb, nem kell külön nyelveket tanulni hozzá.

2010. febr. 17. 20:03
 17/23 anonim ***** válasza:
93%

egyértelműen süketnéma.

a vakság az nekem nagyon morbid.

2010. febr. 17. 20:19
 18/23 anonim ***** válasza:
93%
Tévedés, a jelnyelv nem ugyan az az egész világon! Minden nyelvnek megvan a maga jelnyelve.
2010. febr. 17. 20:26
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Süketnéma.
2010. ápr. 19. 19:01
 20/23 anonim ***** válasza:
76%

Kedves kérdező!

Persze, hogy először elveszettnek éreznéd magad vakon, de számos olyan technika van, ami segít a háztartásban. A közlekedés már nehezebb, minden lépés előtt ki kellene tapogatni a következő helyet talppal, vagy fehér bottal.

A siketséghez: vigyázz, milyen szavakat használsz!

Nem süket, hanem siket; nem néma, hanem beszédképtelen; nem mutogatásos beszéd, hanem jelnyelv. A siketeknél nem néma az, aki jelelni tud. A siketeknél nem olyan rossz a közösség, és egyes helyeken jeltolmácsot is lehet kérni, bár nem mindenhová. Akinek fontos vagy, az veled együtt tanulná meg a jelnyelvet. Ha egy siket belefolyik a nemzetközi életbe, akkor megtanulja a nemzetközi jelnyelvet.

Ha választani lehetne, akkor inkább siket lennék, mint vak, még beszédképtelenséggel is.

2010. máj. 23. 19:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!