Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 14 (és fél) évesen lehet...

14 (és fél) évesen lehet kontaklencsém? Ha igen kb. mennyibe kerülne?

Figyelt kérdés

Hol lenne érdemes feliratni? Mondjuk, ha a Vision Expressben szeretném megvásárolni akkor Kb. mennyibe kerülne egy 60 db-os kiszerelés? Kapnék rá diákkedvezményt?

Várom a válaszokat.

2015. márc. 27. 17:31
 1/5 anonim ***** válasza:
nem tudom, hogy mostmar javasoljak e, de ez elott kb 8 evvel, amikor kb 15 -15,5 evesen a volt baratom szeretett volna, neki a doki nem javasolta, es kenytelen volt szemuveget hordani. kb 18 evesen kezdett el lencsezni, es neki szerencseje volt, mert ahol megvette, pont kifogott valami tesztelos kedvezmenyt, amiert ingyen adtak neki egy negyed eves adagot...aztan nem tudom mennyit fizetett, mert mar nem voltunk egyutt
2015. márc. 27. 17:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Persze, lehet.

A lanyom 10 eves, neki majdnem egy eve van mar kontaktlencseje.

De eloszor orvosi vizsgalat kell.

2015. márc. 27. 17:47
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Már voltam orvosnál és megállapította hogy az egyik szemem -0,25 a másik -0.5-ös. Még nem írt fel szemüveget rá de mondta hogy majd felírja. Gondolom attól még elmehetek a Vision Expressbe.

2. választ küldő! Mennyibe kerül a kontaklencse amit a lányának vesz? És ezt hol szerzi be?

2015. márc. 27. 18:16
 4/5 anonim ***** válasza:

a szemeszorvosnal lehet megvenni.

az ara szerintem itt nem relevans, mert Nemetorszagban elunk.

2015. márc. 27. 19:18
 5/5 anonim válasza:

Szia

Én 14 éves vagyok és nekem is lencsém van, de nekem -4 -es a szemem. Szerintem h még nem ilyen vészes a dioptria akkor simán hordhatsz szemüveget, talán 1 év alatt ki is nőnéd. Ha elmész lencsét venni, szüleiddel menj. Nekem a nő feltette a lencséket, utána meg kellett várnom fél órát, hogy nem vált-e ki valamilyen allergiás reakciót. Többször is megmutatták a helyes használatát, majd adtak egy pár lencsét ( ami próbaként volt a szememben, azt tarthattam meg ) ingyen, ami két hétig volt jó. Azóta a három pár lencsér 3000 forintért vesszük, és bele kell számolni a költségekbe azt a vizet amiben a lencse ázik, meg persze a tartót ( amiből jó ha több van, mert én sajna hajlamos vagyok őket elhagyni :D :)

Remélem segítettem.

2015. márc. 29. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!