Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A sok nevetéstől vagy a sok...

A sok nevetéstől vagy a sok stressztől ráncosodik az ember?

Figyelt kérdés
25 vagyok, és a koromhoz képest igen ráncos vagyok.
2015. márc. 27. 13:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, hogy leginkább a gyerekeitől. :)

Amúgy meg az ember ahogy öregszik, úgy változik.

Nem lesz már feszes a bőre úgy, mint tini korában.

Persze, a stressz sem vált ki jó hatást, de már olvastam több helyen is, hogy vannak olyan nők, akik állandóan mosolyognak (még álmukban is) és abszolút nem ráncosak.

Én inkább visszatérnék a genetikára, a kollagénre és úgy összességében a biológiára.

2015. márc. 27. 13:51
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha korodhoz képest nagyon ráncos vagy az valószínűleg genetika.

Ezen kívül nem tudom férfi vagy nő vagy-e de az időseknél azt láttam, hogy aki egész életében hol ilyen, hol olyan kencével kente magát az gyorsabban ráncosodott. Aztán később olvastam valahol, hogy a krémek nehezek, lehúzzák a finomabb, érzékenyebb arcbőrt.

Tehát ha kened magad akkor a lehető legkönnyebb, nem zsíros krémekkel tedd.

Lehet az is, hogy sokat vagy szabad levegőn, ki van téve az arcod az időjárás viszontagságainak, az szintén közrejátszhat.

A stressz szintén öregíti a bőrt, meg sok más szervünket.

Ha nem általános a ráncosodás akkor érdemes a szemedet kivizsgáltatni. Az orr feletti párhuzamos ráncok ill. a szem környékén bizonyos ráncok az összehúzott, erőlködő szemtől is lehetnek.

Az igazi, szívből jövő nevetés, a boldog emberek mosolya nem hiszem, hogy ráncosít :)

2015. márc. 27. 14:01
 3/3 A kérdező kommentje:

szóval genetika.

köszönöm

2015. márc. 27. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!