A sok nevetéstől vagy a sok stressztől ráncosodik az ember?
Én azt mondom, hogy leginkább a gyerekeitől. :)
Amúgy meg az ember ahogy öregszik, úgy változik.
Nem lesz már feszes a bőre úgy, mint tini korában.
Persze, a stressz sem vált ki jó hatást, de már olvastam több helyen is, hogy vannak olyan nők, akik állandóan mosolyognak (még álmukban is) és abszolút nem ráncosak.
Én inkább visszatérnék a genetikára, a kollagénre és úgy összességében a biológiára.
Ha korodhoz képest nagyon ráncos vagy az valószínűleg genetika.
Ezen kívül nem tudom férfi vagy nő vagy-e de az időseknél azt láttam, hogy aki egész életében hol ilyen, hol olyan kencével kente magát az gyorsabban ráncosodott. Aztán később olvastam valahol, hogy a krémek nehezek, lehúzzák a finomabb, érzékenyebb arcbőrt.
Tehát ha kened magad akkor a lehető legkönnyebb, nem zsíros krémekkel tedd.
Lehet az is, hogy sokat vagy szabad levegőn, ki van téve az arcod az időjárás viszontagságainak, az szintén közrejátszhat.
A stressz szintén öregíti a bőrt, meg sok más szervünket.
Ha nem általános a ráncosodás akkor érdemes a szemedet kivizsgáltatni. Az orr feletti párhuzamos ráncok ill. a szem környékén bizonyos ráncok az összehúzott, erőlködő szemtől is lehetnek.
Az igazi, szívből jövő nevetés, a boldog emberek mosolya nem hiszem, hogy ráncosít :)
szóval genetika.
köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!