Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hadarás? Valakinek van tapaszt...

Hadarás? Valakinek van tapasztalata a leküzdésében/tanácsa?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok,10 éves korom óta hadarok.Pontos oka nem ismert.És a hadarásom sem állandó a beszédemben.Van,hogy teljesen normálisan tudok beszélni,vagy kicsit gyorsan,de még nem harapom el a szóvégeket,betűket.Igazából nem tudom magamat hova tenni,mert néztem [link] ezen az oldalon,hogy mit írnak a hadaró emberekről,és a legtöbb szempont nem igaz rám.(Nagyon rossz vagyok matekból,nagyon jó fogalmazásaim vannak magyarból,németből középfokú nyelvvizsgám van,és az angolt készülök mostanság letenni,remekül tudok koncentrálni,empatikus vagyok,túlzottan is,és az életmódom sem kicsapongó)Írásban mindig remekül kifejezem magamat.A szókincsem is a helyén van,egyszerűen csak a kiejtés nem megy.Jövőre itt az érettségi,és ezen változtatnom kell.(Németből egyébként 95%-os előrehozott érettségim van,idegen nyelven nem hadarok.)

Valaki tudna nekem valamit javasolni?Az évek alatt sokat javítottam a beszédemen,régen olykor-olykor dadogtam is,de ezt már egyáltalán nem csinálom.Ugyanakkor még messze vagyok a tökéletes beszédtől.

(A családban nem volt beszédhibás rokon.)

Valaki tudna nekem valamiféle felolvasási gyakorlófeladatot,vagy hasonlót küldeni?Esetleg tanácsokat adni,hogy a beszédemben mit csinálhatnék másképp?

2015. márc. 7. 16:27
 1/1 anonim ***** válasza:

ezt szerezd be (színészek is ebből gyakorolnak) naponta gyakorloj, keveset, de napi ritmusban - hangosan

[link]

2015. márc. 7. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!