Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen a CT vizsgálat? Valahog...

Milyen a CT vizsgálat? Valahogy nagyon félek tőle.

Figyelt kérdés

Lesz majd CT vizsgálatom és maga a gép is olyan félelmetes..olyan szűk be sem fér az ember :S

Félek tőle...Milyen egy CT vizsgálat? NAgyon rossz? :S

2010. febr. 12. 21:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én csak a tévében láttam, de minden kórházas sorozatban benne van időntként. :-) Egy csőbe tolnak be, de nem igaz, hogy ne férnél el. Kívül ott vannak az orvosok, és vigyáznak rád, ha bármi baj volna, kihúznak. Lehet, hogy kellemetlen, hogy betolnak oda, de az egészséged megér ennyit, nagyon hatásos vizsgálat.
2010. febr. 12. 21:10
 2/11 anonim ***** válasza:
Ne félj! Fejedre tesznek egy fülhallgató szerűt az egyik kezedbe pedig egy nyomógombot.mert ha rosszul lennél közben azt megnyomod és egyből automatikusan kihúznak a csőből. Különböző hangokat fogsz hallani, ami a gépnek a zaja. Nem kell tőle félni kb. 10 percig voltam benne. Én közben elképzeltem azokat a dolgokat, ami nagyon klassz volt az életemben, és nagyon hamar elszállt az idő. Kitartás, mert nagyon fontos ez a vizsgálat, hiszen maximális pontossággal dolgozik. Minden apró elváltozást észlel, ahol vizsgál. Hajrá! Nem kell megijedni.
2010. febr. 12. 21:18
 3/11 anonim ***** válasza:
Szia. Általában kontrasztanyaggal végzik, vagyis kapsz érbe egy injekciot. Betolnak egy hengerbe, ami egyáltalán nem olyan hosszú, mint a filmekben látni, szóval nem veszel el benne és nem is olyan szük. Itt nem olyanok vannak. Attól függöen, h melyik részedet ct-zik, esetleg utasitanak, h mikor ne végy levegöt, ami kb pár másodpercig tart. Az egész dolog nem tart tovább negyed óránál. Szerintem a legkinosabb része az injekcio. De persze fontos, h melyik szerv lesz vizsgálva.
2010. febr. 12. 21:21
 4/11 A kérdező kommentje:
Nekem a gerincem lesz vizsgálva. Scoliosisom van..
2010. febr. 12. 21:25
 5/11 anonim ***** válasza:
Akkor ezenkivül mástól nem kell tartanod. Ha a bélrendszert vizsgálják, akkor szoktak használni egyéb kontrasztanyagot, de igy nálad ez kizárva. Max az injekcio lesz a legrosszabb, de lehet, még azt sem kapsz .
2010. febr. 12. 21:33
 6/11 A kérdező kommentje:
Injekciót miért adnak ha nem kell kontrasztanyag?
2010. febr. 12. 21:38
 7/11 anonim ***** válasza:
Második voltam, gerinc CT-ém volt és nem kaptam kontraksztanyagot.Injekciót!
2010. febr. 12. 23:09
 8/11 anonim ***** válasza:
A lágy belsö szerveknél szokás az érbe kontrasztanyagot adni, mert ugy jobban kirajzolódik az érrendszer, és egyéb elváltozások könnyebben diagnosztizálhatóak. Ha csak a csontszerkezetet nézik, és nem vérellátással együtt, akkor persze nem lesz
2010. febr. 13. 09:34
 9/11 A kérdező kommentje:

Hálistennek :))

MR vizsgálatom is lesz arról sem tudok semmit :S:S

2010. febr. 13. 10:29
 10/11 A kérdező kommentje:
Azért kellenek ezek a vizsgálatok, mert kóros gerincferdülésem van és műtétem lesz majd valamikor. :(
2010. febr. 13. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!