Mennyire volna megbizható, ha könyvesboltból megvennék egy nagyobb szénhidrát táblázatot?
Olyan nagyobbra gondolok, amit otthon is a konyhába a falra feltudnék akasztani. Az érdekelne, hogy vajon az értékek mennyire lennének reálisak.Bizhatnék egy könyvesbolt táblázatában?
Szerintem igen..vagyis gondolom, hogy annyira csak nem különböznek.Végülis sok érték létezik más-más táblázatokba amik kicsit eltérnek egymástól, ugye?!
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szerintem eleve nem lehet meghatározni 100%-os pontossággal, hogy mi mennyit tartalmaz, szóval kicsi (10%?) eltérések amúgy is vannak. Nem a táblázatok, hanem az ételek között :)
Ha bizonytalan vagy, akkor írj ki néhány adatot az általad most használt táblázatból, amit megbízhatónak tartasz és a boltban csak akkor vedd meg a kinyomtatottat, ha stimmel ezzel.
Nézz körül a neten, rengeteg táblázatot találsz. Eltérések mindegyiknél vannak, de ezek nem olyan számottevő eltérések, amelyekkel számolni kellene...
Például láttam már mondjuk, hogy a magvas vekni (kenyér féle) egyik helyen 43, másik helyen 44, harmadikon 44,4, negyediken meg 45... Ez 1-2 gramm szénhidrátot takar például 100grammonként. Jelentéktelen adat. Tehát teljesen mindegy. Én általában a középúttal számolok, de mondom, ezek jelentéktelen eltérések. Ezért ne adj ki feleslegesen pénzt. Bőven jók a neten találáható dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!