Ki mennyi folyadékot iszik egy nap átlagosan?
Elvileg 2-2,5 liter a napi ajánlott folyadékbevitel.
Ha én összeszámolom akkor reggelire kb. 0,3 liter (pl. tej), leves kb. 0,3 liter, vacsorára 0,3 liter (pl. tea), és iszok mondjuk két pohár vizet egy nap, az még 2×0,3 liter.
Összesen: 1,5 liter
Egy videóban valaki azt tanácsolta hogy kb. 1 gallon = 3,8 liter hideg vizet igyunk egy nap ha fogyni szeretnénk, ugyanis olyankor jobban dolgozik a szervezet a hideg ellen, több kalóriát éget.
Na most szerintem ez a 3,8 liter víz egy nap nálam már a vízmérgezés kategória:D
Most gyorsan összeszámoltam és 3,5 -4 liter folyadékot iszok egy nap, de mivel több mint egy órát szoktam futni és edzek is így muszáj a folyadékpótlás
De ez a napi folyadékszükséglet függ a nemtől, kortól, testsúlytól, aktivitástól stb.
Hát ez így tök értelmetlen ,az 50 kilós irodában ülő vízigénye nem egyenlő a 120kg s építő munkással 40fokban.
A minimális vízigény képlet télen szobában ülve testtömeg*3/100 , a szorzó nyáron 4-5-6 is lehet.
A hideg víz ivás a lehető legkárosabb a szervezetedre ,emésztésedre ettől nem lefogyni fogsz hanem lebetegedni ,és attól fogysz le gratulálok biztos megéri majd.
A Maharishi bölcselete is az hogy napközben forró vizet kortyolgass ,ez tisztítja segíti az emésztésedet és elvonja az étvágyat is talán ez közelebb áll a fogyáshoz.
A vízmérgezés nem 3,8l nél kezdődik kivéve abban az esetben ha e mellett direkt alultáplálkozol és nem sózol , ekkor lassú vízmérgezés alakulhat ki napok hetek alatt mert folyamatosan borul fel az ionegyensúly a sejtjeidben ,a véredből eltűnik a só az agyad megduzzad és ...
A hideg víztől óva intenélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!