Van még kiút, kérhetném a segítségeteket?
Sokat gondolkoztam,hogy leírjam-e ide.De végül úgy döntöttem,hogy le fogom.Kérlek aki nem olvassa végig,vagy aki csak szídni akar az ne szóljon hozzá.
2 éve,hogy depressziós vagyok,az eset papám halála után következett.Szépen lassan kezdtem magamba fordulni,és most már eljutottam odáig,hogy nem látok mást csak azt,hogy meghaljak.Ez a megoldás (számomra).
Az elején még csak az örökös rossz kedv,majd sorban jött az is,hogy beestem az anorexia legelejébe.Enni sem tudok normálisan.Napi 2 x étkezés mellette mindennapos torna.ebbe is belefáradtam.És most falásrohamaim vannak amiket csillapítani alig tudok.De kicsit elkalandoztam,szóval napi szinten vannak hangulat ingadozásaim,egyszer jó kedv egyszer rossz.Ütöm vágom magam,be a fejem a falba.Ordibálok és szét tudnék ütni bárkit.Képes vagyok rátámadni egy emberre.Valamelyik nap annyira összevesztem a családommal,hogy megpróbáltam öngyilkos lenni,de ez nem ment..megláttak és lefogtak.És a legrosszabb az,hogy anyámat nem érdekli,mindig azzal jön,hogy meg van mindenem ..de nem érti,hogy ez lelkileg van.Lelki probléma..Nem a cuccok és az egyéb tárgyak boldogítanak..azt mondta,hogy akkor költözzek el innen,sőt dögöljek meg ha ennyire nem akarok élni.Nyugodtan ugorjak ki.Nem hiszi el,hogy megmerem tenni.Pedig nem sok kell hozzá.Sírni ritkán szoktam,viszont amikor sírok kijön minden...remegek és zsibbad mindenem.Szédülök..az elájulásnál vagyok.Nem tudom mit tegyek.Érzem,hogy én ezt tovább nem bírom.Nem szeretnék újabb nap elé nézni..nap mint nap felkelni és végigcsinálni ezt az egészet.Bele fáradtam..
Egyébként lány vagyok,és 18 alatt.
Ne itt keress segitseget. Nem fogsz kapni. Tanacsot igen, de ki tudja, megfogadod-e?
Amit tehetsz az az, hogy szakszeru segitseget kersz egy pszichologustol. Az mar pozitivum, hogy beismered, hogy baj van veled, de amig nem kersz orvosi segitseget addig nem fog valtozni a helyzeted. A megfelelo orvos tud neked tanacsot adni, gyogyszert felirni, ami segit a hangulatvaltozasokon. Sajnos nincs mas eselyed. Csak a szemelyes orvosi kezeles.
Szia! Van kiút! Nem késő!
Egy a lényeg! Kedves fórumtársak, hogy nem egy újabb félelem gerjesztése által fog megoldódni szegény lánynak a sorsa. Tehát oltogatást ne!!!
Kedves kérdező: a mi nyugati típusú civilizációnk velejárója a szeretethiányosság és az, hogy az emberek nem szeretik önmagukat.
Ez az alfája és omegája mindennek. A lelki problémád is az önszeretet hiányából fakad.
Ezen lehet segíteni. Az egyik, igazi nagy bölcsesség, amit a keleti filozófiák is kimondanak, hogy "MINDEN ÚGY JÓ, AHOGY VAN" azaz vannak ún. sorsfeladataink, amiket meg kell oldani, teljesíteni kell, meg kell élni. Sajnos a földi életünk egyik alappillére, hogy létező dolog a szenvedés, de rajtunk múlik, mennyire éljük ezt meg mélyen, mennyire tragikusan.
Ha megtanulod szeretni önmagadat, ha tudsz figyelni a tudatalattid jeleire, akkor ezeket a szenvedéseket csökkenteni tudod és megváltozik az életed.
A világot nem tudjuk megváltoztatni, de a hozzáállásunkat igen!
A szeretett rokon elvesztése itt, nálunk, ebben a civilizációban valóban brutálisan traumatikus. Ha őszintén magunkba nézünk, akkor magunkat sajnáljuk, hiszen az elhunyt már továbblépett.
És így tovább.
El kell jutnunk oda, hogy ne függjünk és ne legyenek félelmeink. Legyen energiánk, de nem mások megcsapolásával, hanem a saját eszközeinkkel.
Néhány apró gyakorlat ki tud hozni ebből a mélypontból és még az sem fog zavarni, hogy ki miket mond.
Üdvözlettel: egy gyógyult depressziós, exdrogos, exalkesz
Szia!!
A hozzászólásodra szeretnék reagálni: Ha anyukád nem megy el veled egy pszichiáterhez beíratni, akkor menj mással, vagy inkább egyedül! De tényleg menj el!
Az öngyilkosság nem megoldás. Ezek az emberek azért vannak, hogy segítsenek! Tedd meg magadért, mert megérdemled az életed. Te is értékes ember vagy és semmi rosszat nem tettél, ami miatt el kellene dobnod az életed.
Az öngyilkos hajlamod a depresszió velejárója. Ez egy betegség része. Ez hozza ki belőled. Hidd el, a szakemberek tudnak rajtad segíteni!
Anyukád tényleg nem veszi komolyan a betegséged, pedig komolyan kellene. Nagyon rosszul áll a dolgokhoz.
Van iskolapszichológus? Akkor menj el hozzá, ő bizonyára meg fogja erősíteni, hogy ezt bizony komolyan kell venni. Gondolom, hogy anyukád neki már el fogja hinni.
Tarts ki!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!