Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mire utalhatnak ezek a laborle...

Mire utalhatnak ezek a laborleletemen?

Figyelt kérdés

transzferrin: 4 g/l, normális: 2-3,4 között.

transzferrin szaturáció: 13%, normális: 16-35 között.

2015. jan. 16. 17:24
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]

Transzferrin: A vér fő vasszállító fehérjéje. Emelkedett értéke a szervezet magas vaskoncentrációjára utal. A vérszegénység okainak felderítésére és a kezelések ellenőrzésére szolgál. A normálértéke felnőtteknél 200-340 g/dl.Kicsit vérszegény vagy

2015. jan. 16. 17:33
 2/5 anonim ***** válasza:
a hemoglobin és a vvt értékek hogy állnak? én arra következtetek ennyiből, hogy vérszegény vagy.
2015. jan. 16. 17:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Valami miatt nem szívódik fel a vas az ételből. italból Gondolom kapsz folsavat
2015. jan. 16. 17:35
 4/5 A kérdező kommentje:

A hemoglobin és a hematokrit normális. Ez a kettő rossz eredményem van csak.

Nem nagyon értek a témához, de én úgy tanultam még anno, hogy a vérszegénységnél a a hemoglobin és a hematokrit értéke alacsony, de nálam inkább a felső határértéket súrolják.

A transzferrinről tudtam, hogy vasszállító fehérje. De a véremben elvileg magasabb koncentrációban van jelen, mint a referenciatartomány. Viszont a transzferrin szaturáció(amiről igazából nem tudom mire utal), az meg alacsony. Ja, és a vasszintem is teljesen jó.

Azért tettem fel ezt a kérdést, mert ez nekem így elég ellentmondásosnak tűnik.

2015. jan. 16. 17:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy 3 napja tartó étvágytalanság miatt kerestem fel az orvosom. Szóval a napokban alig ettem és ittam valamit. Esetleg ez is befolyásolhatta ezeket az eredményeket?
2015. jan. 16. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!