Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ilyen esetben fordulnátok...

Ilyen esetben fordulnátok betegjogi képviselőhöz?

Figyelt kérdés

Nincs 2 hónapja hogy másik városba költöztem,és mivel terhes vagyok fel kellett keresnem a körzeti házi orvost is.

Ő már az első pillanattól bunkó velem. Kérdezte h albérlet vagy saját lakás e amiben lakunk,mondtam hogy albi. Erre közölte velem,h akkor ugyse fogjuk tudni fizetni,ezért azonnal keressek másik orvost ha elköltözünk,mert ő nem fog terhes nővel bibelődni. Nem mintha sok köze lenne hozzá,h hogyan élünk... Nem tetszik neki hogy terhes vagyok,és neki kell irni a táppénzes papirt,vmint a beutalókat. Kaffogva beszél velem,akárhányszor megyek. Már nagyon unom.

Most kellett mennem a 24. heti terheléses cukor vérvételre. Szóltam neki mikor mentem a táppénzes papirért hogy mikor kell mennem,mikor irja meg a beutalót. De szó szerint leugatott h majd egy hét múlva menjek és ki irja. Kérdeztem tőle h elég majd ha bekopogok e,erre felhábordva mondja h ráérek várjam ki a sort... Hát köszi,terhesen pont nem szerettem volna várni a sok beteg között ha nem muszáj.

Jó rendelés végére odamentem,huzok sorszámot is megminden. Akkor azért cseszett le,mert miért nem elöbb mentem.

Ma mikor voltam a vérvételen,kiderült hogy rosszul irta a beutalomat,ellenanyag szűréshez nem vettek le tőlem vért. Oda telefonáltam hogy mikor tudja ma megirni a beutalomat,mert holnap utaznék el,és hétfőn jövök vissza,kedden meg már mennem kell vérvételre.

DE még most is neki áll feljebb,hogy én mit pattogok,nem érti mi nem jó. Én nem adtam oda biztos minden papirt. Mondtam neki h én oda adtam mindent ami kellett,ő nem irta meg jól. És tényleg még ma kellene. De azt mondta hogy ma oda ne merjek menni,menjek holnap 8 -12 között. Kérdeztem h tud e időpontot adni,mert 11kor megy a vonatom,erre a válasz az h várjam ki a soromat,menjek reggel korán.

Ha a betegjogi képviselőhöz fordulok ő mit fog tudni tenni?

2015. jan. 15. 13:26
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem inkább keress egy másik orvost magadnak
2015. jan. 15. 13:29
 2/5 A kérdező kommentje:

Tervben van,hogy megpróbálom be kuncsorogni magam másik orvoshoz.

Amikor ideköltöztünk,nem tudtam ha mi utcánk hova tartozik,ezért 3 orvosnál is jártam,de egyből el is küldtek,hogy nem oda tartozok körzetileg.

Ennyit a szabad orvosválasztásról..

2015. jan. 15. 13:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Csak elárulom, a betegjogi képviselő nem ér semmit.

Ezek egymás pi. csáját védik, egymást fedezik.

Keress másik orvost.

2015. jan. 15. 13:34
 4/5 anonim ***** válasza:
A betegjogi képviselő lehet, hogy ugyanilyen bunkó lesz, nem éri meg erre pazarolni az idődet. Keress másik háziorvost, kérdezd végig az ismerőseidet, hogy kinek van jó dokija. Háziorvosnál nincs olyan, hogy hova tartozol körzetileg. Illetve nyilván van, de ettől még jogod van átmenni másik orvoshoz, ha szeretnél, nem küldhetnek el azzal, hogy nem oda tartozol. Én a város másik végébe járok, kb. 1 óra buszozás az út, de megéri, mert nagyon jó fej a házidokim, aki meg itt rendelne tőlünk 10 percre, az egy akkora paraszt, hogy soha többé nem akarom látni.
2015. jan. 15. 13:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem pozitív tapasztalatom van a betegjogi képviselőről, így azt javaslom, hogy nyugodtan keresd fel, és tegyél bejelentést. És természetesen próbálj másik orvoshoz bekerülni.
2015. jan. 15. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!