Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért hideg végtelenül a talpam?

Miért hideg végtelenül a talpam?

Figyelt kérdés

Mitől lehet az, hogy mikor már hűvösebb van, akkor a tenyerem és a talpam nagyon hideg. De nem úgy, ami megszokott, és nem segít rajta se a kesztyű, se semmi. A kezemen még csak csak elviselhető, de lefekvéskor a talpam és a lábfejem annyira hideg, hogy képtelen vagyok úgy elaludni. Már van a lábamon zokni, duplatakaró, de nem segít semmit.

Mitől lehet ez? Mit lehet vele kezdeni?

(nem vagyok nagyon vékony lány, olyan átlagosnak mondanám a súlyomat a magasságomhoz képest)

2015. jan. 13. 16:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Vérkeringési gyengeség, alacsony vérnyomás okozhatja a végtagok hidegségét.
2015. jan. 13. 16:09
 2/9 A kérdező kommentje:

A vérnyomásom mindig alacsony volt. Én voltam mindig akinek megkérdezték, hogy jól vagyok-e, annyira alacsony. :D

És akkor ezzel lehet valamit csinálni? Ez nagy baj?

2015. jan. 13. 16:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem, de kellemetlen. Homeopátia, gyógyteák, kávé. Szóval valami természetes megoldást javasolnék. Ha utána is fennáll a végtaghidegség, akkor vérkeringésjavító masszázs, szauna is megér egy próbát.
2015. jan. 13. 16:15
 4/9 A kérdező kommentje:

Kávét azt úgy iszom, mint más a húslevest eszi. :D

Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsaidat!

2015. jan. 13. 16:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem is sokszor fázik a lábam mikor lefekszem,még zokniba is.Azt szoktam csinálni hogy egy műanyag flakonba teszek meleg vizet és odateszem a lábamhoz.Ez jól felmelegíti és el tudok aludni.Próbáld ki teis.
2015. jan. 13. 16:25
 6/9 A kérdező kommentje:
Ez jóó! De nem hűl ki amíg alszol?
2015. jan. 13. 16:26
 7/9 anonim ***** válasza:

ha iszol kávét, akkor mégis vérkeringés lesz az oka. Masszázs, szauna, mozgás, speciális vérkeringésjavító zokni (éjszakára is!)

Az ágymelegítők jók, és kérdésedre válaszolva (bár nem nekem tetted fel) ha felmelegítetted a lábad pl elektromos párnával, vagy forróvizes palackkal, akkor elalszol és aztán már nem hűl ki. :) De ez tüneti kezelés, az okokat kezeld, ha egy mód van rá.

2015. jan. 13. 16:30
 8/9 anonim ***** válasza:

sajnos pajzsmirigygond is lehet.

ha kávét iszol, azzal pedig csak tetézed a bajt.

2015. jan. 13. 17:04
 9/9 anonim ***** válasza:
5ös vagyok.Kihűl de csak sok idő alatt és nem jég hidegre mert melegíti a paplan is.Egyáltalán nem zavaró utána sem, észre sem veszem hogy ott van.
2015. jan. 13. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!