Szerintetek mi a legjobb módszer a dadogás ellen?
Figyelt kérdés
lassan 22 éves leszek,és még mindig dadogok. 5 évesen kezdödöt ,jártam logópédushoz,de az sem hatott.Ha rokonokal beszélek vagy hangosan felolvasok nem jönn elő. De a Honvédségnél gyakran elöjőn.Biztatnak,hogy ne szégyeljem magam e miatt. de engem zavar2015. jan. 12. 01:54
1/3 anonim válasza:
Szia!
Én is dadogok, 4 éves korom óta. Én is jártam logopédushoz, nekem sem segített. Nekem hullámzó, hogy mikor jön elő, mikor nem, viszont én otthon, rokonokkal is szoktam, viszont suliban, 'idegen' helyen is. Olvasni én is tudok szépen :)
A dadogás gyakran idegi alapon van. Szinte az összes dadogósnak óvodáskorában jön elő a beszédhiba, gyakran a kiváltó ok is idegi alapú, valamilyen ijedtségélmény, stb., amihez néha még társul öröklött hajlam is (pl.: egyik szülő is küzd/küzdött vele, vagy hasonló dologgal). Ha gondolod, írj privátban!
2/3 anonim válasza:
Én is hasonló helyzetben vagyok mint te, csak én megpróbálom titkolni a dadogásomat. Alig beszélek szinte, csak ha nagyon muszály, akkor is tőmondatokban. Most állok diploma előtt, kellene a nyelvvizsga, csak hát egy baj van, tökéletesen tudok angolul csak éppen a szóbeli nyelvvizsgán nem tudok beszélni és alig kapok valami pontot holott a hallott szövegértésem 100%. Nem tudom hogy lesz szóbeli nyelvvizsgám, nem tudom hogy fogom megvédeni a szakdolgozatomat, leállamvizsgázni, és hogy mit fogok érni a diplomámmal. Az a helyzet hogy az elméleti tudásom nagyon nagy, amit elolvasok egyszer azt 80%-ban megjegyzem, nagyon könnyen tudok tanulni és írásban kiváló vizsgákat teszek, de ha szóban kell, akkor vége, inkább nem szólalok meg vagy csak annyit mondok hogy nem tudom. Nyelvvizsgán próbáltam nyögdécselni valamiket, de az harmat kevés volt. Most majd megpróbálok a nyelvvizsgaközpontba elmenni és lefogom magam égetni de kénytelen leszek elmondani hogy milyen problémával küzdök és hogy hogyan tudnak ebben segíteni, lehet megértőek lesznek de lehet hogy elhajtanak a fenébe. Lehet felhagyok az egész egyetemmel, a nyelvvizsgával és elmegyek valami gyárba betanított munkát csinálni ahol nem kell beszélni csak csendben dolgozni.
3/3 tuccennéljobbat válasza:
Ja az a durva, hogy ilyen csicska munkát tudsz csak elvállalni ez miatt, én is így vagyok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!