Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen mellékhatásai vannak a...

Milyen mellékhatásai vannak a növekedési hormonoknak 17éves korban (szomatotropin azaz STH, angolul: growth hormon GH)?

Figyelt kérdés
Helló 17 éves vagyok és a legkissebb az osztályban,szoktam kondizni és ott egyszer valaki ilyen készitményekről mondta hogy nővök ugyan tőlle de vannak mellékhatásai de ha jól szedem semmi nagy baj/visszafordíthatatlan nem lehet,de többé nem láttam a palit,de most van lehetőségem ilyet venni,és most tanácstalan vagyok
2010. febr. 6. 12:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
nézd, attól, hogy kicsi vagy nem biztos, hogy gh hiányod van. ha meg nincs hiányod, akkor a szedése túladagolás a szervezeted számára. annak pedig csúnya következményei lehetnek. egyrészt aránytalan növekedést okozhat, tehát megnő a kar és láb, ill orr és fül, de a fej, törzs nem. okozhat izzadást, anyagcserezavarokat, magas vérnyomást, fejfájást okoz, hangképzési zavarokat okoz. szóval nehogy magadtól ilyeneket szedj! ha zavar a magasságod akkor menj el orvoshoz, nézess hormonszintet, kérj tanácsot, de a saját szakálladra ilyet nagyon nagy butaság csinálni. egy orvosis
2010. febr. 6. 12:57
 2/17 A kérdező kommentje:
Voltam a családi orvosnál de ő azt mondta hogy ez nem indok és "drága" egy ilyen vizsgálat.... és lehet hogy tényleg hiányom van mert az osztálytársaim kivéve 2 mind kb 10-15centivel magasabbak nállam ,köszi a választ
2010. febr. 6. 14:54
 3/17 anonim ***** válasza:

Bocsi, de 17 évesen már "lekéstél" a GH-ról is... Ilyenkor már lezárultak az epiphysis porcok a csontokban, azaz hiába tömöd magadba, egy centivel se leszel magasabb, csak a kezed, lábfejed és állad lesz nagyobb.

Amúgy magas vércukorszintet okoz a hormon (de ezt ne keverd össze a cukorbetegséggel, bár ha évekig magas a GH-szint, akkor a béta-sejtek "kiégnek" és kialakul az 1-es típusú cukorbetegség). A kórházban is általában így jönnek rá, ha valakinek GH-t termelő tumora van, ami idősebb korában fejlődött ki (azaz nem lesznek óriások, a fentebb leírt ok miatt, csak jellegzetesen hosszúak lesznek az ujjaik, nő a cipőméretük és az álluk, ezeket összefoglalóan acromegáliának hívjuk), hogy magas a vércukor szintjük, az acromegáliájuk mellett.

2010. febr. 6. 14:56
 4/17 A kérdező kommentje:

Akkor már hiába lenne az egész?sok helyen olvastam hogy növekedhet az ember tőlük pár centit 23-25éves korig

Köszi és várom a további tanácsokat

2010. febr. 6. 15:01
 5/17 A kérdező kommentje:
HALLOTTAM EGY FOCISTÁRÓL (A NEVE NEM JUT ESZEMBE) AKIT VALAMILYEN HORMONOKKAL NYÚJTOTTAK KB 24 ÉVE LEHET ÉS ÁLLLÍTÓLAG HAVONTA MAJDNEM 1CM-T NŐTT ÉS UGYANEZT HALLOTTAM EGY MAGYAR TÖRPÉRŐL AKI EGY ÉV ALATT NŐTT 12CM-T CSAK GÖRBÉK VOLTAK A CSONTJAI ÉS ABBAHAGYTA
2010. febr. 6. 15:06
 6/17 A kérdező kommentje:
BOCSI:24ÉVES-NEM ÉVE (ELŐZŐ KOMMENT)
2010. febr. 6. 15:06
 7/17 anonim ***** válasza:

Az epiphysis "lezáródását" fiúkban a tesztoszteron váltja ki (kezdetben még serkenti a növekedést, de később ez a hormon állítja le). Ez általában akkor következik be, amikor a tesztoszteron szint eléri a "normális, felnőtt férfire" jellemző szintet, külsőleg ezt a szőrösödés és egyéb másodlagos nemi jellegek kifejezetté válása jelzi. Van, akinél ez már 15-16 évesen bekövetkezik, míg valakinél több mint 20 évesen, de átlagosan 17-18 év körül zajlik ez le.

Amúgy én a helyedben nem vennék illegálisan semmilyen szert sem, mert lehet, hogy jobb esetben lóhúgyból készült, míg rosszabb esetben még valami mérgező is van benne és minden bajod lesz tőle, de a várt hatást nem fogod elérni.

2010. febr. 6. 16:09
 8/17 A kérdező kommentje:

Hú kicsit összezavarodtam ugyanis itt logikus véleményeket kapok,az orvos drágának tartja a vizsgálatot,máshol pedig azt írják ha szigorúan betartom a szedésrendet baj nem lehet,köszi

DE VÁROM A TANÁCSOKAT

2010. febr. 6. 17:30
 9/17 A kérdező kommentje:
azt mondtad"(kezdetben még serkenti a növekedést, de később ez a hormon állítja le)" akkor ha pl valamilyen tesztoszteron szint növelőt szedek pl.tribulus,akkor még nőhetek ??????? (már lassan lelki problémákat okoz hogy már az 5évvel fiatalabb öcsém is magasabb nálam 1-2cm-el)
2010. febr. 6. 23:05
 10/17 anonim ***** válasza:

első válaszoló vagyok. ha én akarnék egy ilyen készítményt eladni, akkor én is azt mondanám, hogy ettől nem lesz bajod. de a hormon rendszer annyira érzékeny, hogy abba beleavatkozni hozzáértés nélkül marha nagy felelőtlenség, mert magadnak árthatsz vele. jóindulatból mondom, hiszen nekem mindegy hogy szeded-e vagy sem. egyáltalán milyen készítmény ez? nekem elképzelhetetlen, hogy abban gh van, vagy ha van is akkor illegálisan. ne keverd össze az ilyen növesztő szerekkel, amik az izomtömeget növelik!

mellesleg a vizsgálat nem olyan nagyon drága, ha a dokid nem csinálja meg, de van pénzed, akkor magánorvos megcsinálja. én azt mondom, hogy ne csinálj hülyeséget, a magad érdekében. ne azoktól fpgadj el tanácsot, akik el akarják adni azt a vackot.

2010. febr. 7. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!