Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A magas vérnyomás kialakulását...

A magas vérnyomás kialakulását befolyásolja-e a testsúly?

Figyelt kérdés
Itthon azt állítják nem, én viszont hiszem, hogy ha valaki túlsúlyos akkor nagyobb az esélye a magas vérnyomásra.
2010. febr. 6. 12:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen befolyásolhatja, hiszen aki túlsúlyos annak nagyobb a valószínűsége, hogy a koleszterin szintje is megemelkedik, ami magas vérnyomáshoz vezethet.
2010. febr. 6. 12:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyértelműen igen. Akik szándékosan és sokat fogytak, arról számolnak be, hogy a vérnyomásuk is redeződött.
2010. febr. 6. 12:23
 3/4 anonim ***** válasza:
hát hogy a fenébe ne befolyásolná. az egyik legfőbb tényezője. egy elhízott ember rendre magas vérnyomással küszködik. egyrészt elhízásban az erek falára koleszterin rakódik, szűkülnek az erek, ezért annyira megnő az ellenállásuk, hogy a szvnek jóval nagyobb erővel kell pumpálni, azaz megnő a vérnyomás. plusz már amiatt is megnő, hogy jóval nagyobb testben kell azt a vért kerngetni. tehát egy túlsúlyos ember idővel majdnem biztosan magas vérnyomás betegséggel küzd.
2010. febr. 6. 12:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Sőt, a szívbetegségek, a cukorbetegség, a keringéssel kapcsolatos betegségek, ízületi gyulladások, bélgyulladás, vesebetegség, terméketlenség, epekő, alvászavarok, köszvény, depresszió, gyermekeknél koncentrációzavarok, hiperaktivitás is a szövődményei köztt vannak.

[link]

Jó játék tehát az elhízás nagyon.

Minden nap pici mozgás, este felé egyre könnyebb ételek fogyasztása - már ennyi is rengeteget számít. Én megcsináltam, sikerült, egészséges vagyok. Megéri.

2010. febr. 6. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!