Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Őssejtbeültetés lehet halálos?!

Őssejtbeültetés lehet halálos?!

Figyelt kérdés
Sziasztok..a tesóm leukémiás és én leszek aki majd csontvelőt add neki..:( Az lenne a kérdésem, hogy hallottam olyanról, hogyha nem fogadja be a szervezete 90 napon belül az őssejteket, akk halálos lehet!! Ez igaz?! Létszíves segítsetek nagyon megvagyok rémülve!! :((

2015. jan. 9. 20:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Igen, sajnos van erre esély. Előfordul.

De azt viszont tudnod kell, hogy emellett a kezelés mellett akkor döntenek az orvosok, ha más lehetőség nincs. Vagyis a tesódnak semmiképp nem ártasz vele, ezt nagyon fontos tudnod. Sőt, nagy szerencse, hogy nem kell neki heteket várni donorra, mert alkalmas vagy rá! Légy büszke, hogy esélyt adhatsz neki a gyógyulásra, és légy optimista! Szorítok nektek, kitartást!

2015. jan. 9. 20:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Ja és még valami:

én szívesen segítek neked itt, de ha további kérdéseid vannak, azt az orvosnak is nyugodtan felteheted. Neki kötelessége is megfelelően tájékoztatni és válaszolni, tehát ne félj kérdezni tőle sem!

2015. jan. 9. 20:31
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Tehát, akkor ez nagyon kockázatos! 100%-ból kb. hány embernek sikeres a csontvelő átültetés?

2015. jan. 9. 20:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy nem tudok számot mondani, de a többségnél működik. Szóval sokkal ritkább, hogy nem jól sül el a dolog.

Tudod, ha elsőre mégsem fogadja be az őssejteket a szervezete, akkor is vannak gyógyszerek, amikkel tudnak segíteni rajta. Sajnos viszont van, hogy ez nem használ. Nekem is rossz ezt leírni, el tudom képzelni, mit érzel te.

2015. jan. 11. 11:36
 5/7 anonim válasza:

Sziasztok Srácok!

Szent Istvánban profik az orvosok! Idegen donoros, tehát elméletileg a 22. épületben lesz.

Bűbáj Mindenki! Kedvesek a Nővérkék és érzed, hogy Veled vannak! Az orvosok meg.. le a kalappal!

A box-ban az a lényeg, hogy el tudja magát foglalni! Amennyiben van laptop + egy mobil internet (sajna wifi nincs), akkor van egy csatorna kifelé... sajnos más nem nagyon, mert a látogatás, pláne télen, háát az gáz.

9/12-t kaptam.

Most lábadozom. A lényeg, hogy lehetőleg úgy kerüljön be, hogy súlyánál van! Nem feladni!

Kérdezz nyugodtan. Igaz még én is benne vagyok, de legalább az irány megvan! :o)

Az alap, hogy nincs két egyforma beteg és nincs két azonos kezelés. A szerencse is jelen van. Mióta küzd vele?

2015. febr. 1. 02:41
 6/7 anonim válasza:

Kedves első válaszoló:

Még ha csak hetekről lenne szó.. :o(

Én még szerencsés voltam. Van aki viszont hosszú hónapokig kényszerül kemo kezelésre. :o(

2015. febr. 1. 02:48
 7/7 anonim válasza:
Szia! Érdeklődnék, hogy mi a helyzet? Hol tartotok??
2017. máj. 22. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!