Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ügye nem tört el a lábam? OO...

Ügye nem tört el a lábam? OO SÜRGŐS

Figyelt kérdés

Sziasztok .. lenne egy kérdésem..

Ma reggel suliba menet, elestem a jégen(persze betonon) térdre estem. Amikor elöször probáltam lábra álni nem ment.iszonyuan fájt, majd másodszorra sikerült feltápászkodnom,akkor már nem fájt annyira.. Mikor beértem a suliba megnéztem a térdem... a sípcsontomná be volt dagadva és piros volt a közepénél, lila körülötte... még mindig duzzadt, és fáj ha megnyomom... megroppant a csont? vagy mi lehet? a válaszokat előre is köszönöm.

14/L

2010. febr. 4. 18:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hol vannak a szüleid??

14 éves gyereknél első dolga a szülőnek bevinni az ügyeletre a gyermeket és megröntgeneztetni.

Ez itt nem orvosi tudakozó és nincs is röntgenszemünk, honnan tudhatnánk mi a bajod?

Bármi lehet, részleges porcleválás, zúzódás stb.

Legjobb, ha holnap nem suliba, hanem a sebészetre mentek.

2010. febr. 4. 18:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de ismered az ORVOS szót? És a jelentését?
2010. febr. 4. 18:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Röntgen vizsgálatra kellene menned, így mi itt nem tudjuk megállapítani.
2010. febr. 4. 18:35
 4/8 A kérdező kommentje:
sajnálom csak anyu dolgozik, apu is ... köszönöm nagyon a gyors válaszokat.. majd megmondom anyunak aztán majd eldönti mit kell tenni .. köszönöm szépen még1szer
2010. febr. 4. 18:42
 5/8 A kérdező kommentje:
beszéltem anyuval... azt mondta amit előző válaszoló, hogy valószínüleg zúzodás vagy porcleválás, nem megyünk orvoshoz mert szerinte nem tudnak mit kezdeni, fölösleges.. befújtam aloe fresh spray-el. köszönöm nektek
2010. febr. 4. 18:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de anyukád igencsak felelőtlenül áll a kérdéshez. Nem igaz, hogy nem tudnak semmit sem csinálni a sérüléseddel. Először is egy vizsgálattal kiderülne, hogy csak zúzódás (amit elég csak pihentetni, borogatni) vagy komolyabb-e a sérülés. Ez már sokkal több, mint otthon aloe firsttel fújni. Ha komolyabb a baj, akkor pedig megmondják, mi a teendő. Mostanában divat lett torokgyulladástól a lúdtalpig mindent aloeval kezelni, de tudomásul kellene venni, hogy néha orvosra is szükség van.
2010. febr. 4. 19:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Akkor mamád biztos nem orvos.

A porclevállással igenis tudnak mit kezdeni, sőt, kell is, lehet, hogy műteni kell.

Mégha részleges is, akkor is lehet maradandó "kattogás", fájdalom, így mindenképpen ajánlom, hogy nézesd meg és most az egyszer ne anyudra hallgass!

(egy gyógymasszőr)

2010. febr. 4. 19:39
 8/8 A kérdező kommentje:

hát szerintem csak zúzodás volt

mert már csak barna és kicsi lila folt van a térdemnél...

már nem pupos.

nagyooon szépen köszönöm a válaszokat...

u.i. : anyu márt csak ilyen

2010. febr. 8. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!