Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hamarosan összeomlok! Aludni...

Hamarosan összeomlok! Aludni szeretnék! Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

Sajnos rettenetesen rosszul alszom az utóbbi években, de a 2. gyerekem születése óta főleg. Az elmúlt egy évben nem aludtam többet napi 2-4 óránál, és érzem, hogy már nem sokáig bírom. Rengeteget fogytam, nincs energiám, dekoncentrált vagyok, sokszor állva el tudnék aludni, és nem egyszer kellett elkapnom a falat, hogy össze ne essek. Teljesen kimerültem. A melatonin nevű hormon nem használ, attól csak max. könnyebben elalszom, de egy óra múlva már fent is vagyok. :(

Kérlek, mondjatok valami nem receptes, enyhe altatót, ami bevált!

(Szedek vitamint, és nem vagyok vérszegény sem. Más egészségügyi gondom nincs, csak ez a nem-alvás miatti fizikai KO.)

2010. febr. 4. 13:56
 1/10 A kérdező kommentje:
Ui.: nem a gyerek miatt nem alszom, hanem amúgy sem. Ő szépen alszik, nem kel fel.
2010. febr. 4. 13:58
 2/10 anonim válasza:
Mesterséges kóma.
2010. febr. 4. 14:02
 3/10 anonim ***** válasza:

Próbáld ki az Arkocaps Galagonya, vagy Valeriana kapszulákat, ezek nyugtató hatásúak, mélyebb alvást biztosítanak, és "lehúzzák" a szapora szívverést. Vény nélkül is kapható (legalábbis azt hiszem, de érdeklődd meg), szívgyógyszerrel együtt viszont ne szedd.

A citromfű tea is lehet megoldás a nyugodtabb alvásra, de mielőtt bármit megvennél - főleg a kapszulákat - kérdezd meg a háziorvosodat, mit szól hozzá.

2010. febr. 4. 14:11
 4/10 A kérdező kommentje:

Az elsőnek én meg az éber változatát ajánlom...

Második válaszolónak köszönöm szépen, megérdeklődöm ezeket.

2010. febr. 4. 15:26
 5/10 anonim válasza:
Ha receptre kérne gyógyszert a Stilnoxot javasolnám. Nem okoz dependenciát, hamar kiürül, viszont elképesztően mélyen tud tőle aludni az ember, és kipihenten ébred. Háziorvos kérésre felírja, alacsony dózis is elég belőle. Ha nincs más megoldás, persze...
2010. febr. 4. 17:28
 6/10 A kérdező kommentje:
Neked is köszi! De ehhez nem lehet hozzászokni? Mert azt nem akarom.
2010. febr. 4. 18:00
 7/10 anonim válasza:

17:28 vagyok

Gyakorlatilag bármihez hozzá lehet szokni. Ha valaki úgy alszik el, hogy előtte bekap egy szem kockacukrot, és ezt 1-2 évig folytatja, lehet, hogy elvonási tünetei is lennének, ha hirtelen abbahagyná. Amit én tudok erről a gyógyszerről, hogy hosszú távon sem okoz fizikai függőséget, és az alvás fázisait fiziológiás szinthez közel tartja. Ha gondolja, holnap kiírom a pontos fogalmakat gyógyszer kompendiumból, az a biztos. Én is használom a szert, mert furcsa módon, ha nagyon fáradt és kimerült vagyok, sosem tudok aludni. Ilyenkor beveszek egy felet, és másnap, mintha kicseréltek volna, nem vagyok tőle "kótyagos", és tudok figyelni. Holnap írok még!

z

2010. febr. 4. 21:06
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! :)
2010. febr. 5. 09:52
 9/10 anonim válasza:

Gyógyszer kompendium 1709: " Egy éves tartamot meghaladó követéses vizsgálatokban sem észleletek úgynevezett rebound insomniát, vagy megvonásos tüneteket."

A rebound insomnia legjobb tudomásom szerint az, amikor a szer elhagyásához kapcsoltan az alvászavar felerősödik.

Amint említettem magam is használom, mondjuk annyira minimálisan, hogy tavaly szeptembere óta 4 szem fogyott el... :P Bár, ez is alkati dolog.

Minden jót kívánok

z

2010. febr. 5. 20:35
 10/10 anonim ***** válasza:
rivotrilt használok erre, nekem a stilnox nem jött be. bár a rivotrillal együtt alszom 3-4 órát:S viszont ettől legalább sikerül elaludni
2010. febr. 26. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!