Mi az a gargalizálás?
Amikor egy kicsi folyadékot tartasz a garatodban (majdnem lenyeled, de mégsem), és lassan fújod ki a levegőt, ezért a folyadék elkezd buborékozni a torkodban, És a végén kiköpöd.
Kb.
Sajnos én csak gyerekkoromban tudtam megcsinálni, ma már nem...lemegy a folyadék a torkomon. pedig jó lenne néha.
Látom, te sem a tévémacin nőttél már fel. :)
Folyadékot a szádba veszed, fejed hátrahajtod, a torkodba engeded, de közben folyamatosan leheled ki a szádon a levegőt, amitől a folyadék a torkodban fog bugyborékolni anélkül, hogy lemenne. Olyankor használják, ha valamilyen folyadékkal át kell mosni a torkodat, viszont meginni meg nem feltétlenül kellene.
Köszönöm a válaszokat azért kérdeztem mert fáj a torkom és sok helyen írták hogy jó meg az összetevöit visuont egy oldal sem tett említ3st hogy hogyan kell használni
Amügy torokfájás ellen valami?
szia!
A sós vizes gargalizálás állítólag jó, de mint írtam, én nem tudok gargalizálni.
Amit én tettem magamért 3 napja: megittam egy cent mentapálinkát, próbáltam a garatomnál tartani, sok szegfűszeget rágcsáltam (hatásos, de nagyon csíp), bevettem este reggel egy-egy szem Kalmopyrint (nekem lázam is volt), megittam rengeteg teát, megettem egy piros grapefruitot, és állig betakarózva kiizzadtam. Másnapra majdnem teljesen elmúlt a torokfájásom.
Harmadnapra pedig meggyógyultam :)
Hozzáteszem, nekem krónikusan gyulladt a mandulám kb 5 éve, úgyhogy már nagy gyakorlatom van benne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!