Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Elmúlt már a h1n1?

Elmúlt már a h1n1?

Figyelt kérdés
2010. febr. 3. 21:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
Nem.
2010. febr. 3. 22:27
 2/14 anonim ***** válasza:
64%
Nem is volt!
2010. febr. 3. 22:41
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs, hogy elmúlik. Ez egy vírus, ez mindig jelen lesz, csak ha végig megy a világon, akkor ismerni fogja mindenki szerevezete és nem lesz újdonság.
2010. febr. 6. 16:34
 4/14 anonim válasza:
50%

Az influenza vírus, szerintem nem olyan amire a szervezeted immunissá válna, miután már egyszer megkaptad, akármennyiszer meg tudsz fertőződni. És nem, valóban nem múlt el, csak nincs terjedőben.

Kicsit nagy volt a mizéria körülötte. Az orvosok, tudósok vannak tisztában milyen veszélyei vannak egy ilyennek. Én hiszek nekik.

2010. febr. 25. 11:56
 5/14 anonim ***** válasza:
80%
Szvsz a imunitást nagyon is kaphatunk mivel, a szervetünk inmunrendszerének csodája pont az ,hogy "emlékezik" adott fertőzésekre melyekkel szemben később tud védelmet biztosítani. A védő oltás lényege is az, a vakcina egyfajta mesterséges védekezésre generálja a szervezetet nem? Egy szómint száz a vírus sosem fog eltünni maximum csak nem lesz látványos foganatja mert nem nagyon fog benne megbetegedni senki és mivel időszakosan furdul elő mint a legtöbb influenza, a nyári időszakban még inkább kisebb a lehetőség az előfordulására. Én így gondolom.
2010. febr. 25. 14:49
 6/14 anonim válasza:
100%
Hát látod, picit elbizonytalanítottál. De akkor úgy mondom, hogy immunissá válhatsz erre a fajtára de jön a következő változata ami ismét meg tud fertőzni nem? Szóval a lebetegedés és a meggyógyulás folyamatával válsz ellenállóvá. De addigra már átestél egy betegségen...
2010. febr. 25. 15:14
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel kapcsoaltban azt mondanám részben igaz részben nem. Mivel az immunrendszeredet felkészíted a betegségre, emiatt nem fertőződsz meg, konkrétan az adott betegséggel, viszont annak mutációi ellen nem véd. Akkor jön az újabb tipusú ellen anyag. Tehát maga az ellenszer arra van, hogy ha időben megkapja az ember nem kell átszenvednie magát egy bizonyos betegségen. Ördögi körfolyamat, ez végülis az evolució lényege. Fejlődik a betegség és a fertőzött egyaránt.
2010. febr. 25. 15:41
 8/14 anonim válasza:
81%
egy orvos ismerősöm mondta nekem h az oltásban a vírus legyengített változata található amit az immunrendszer ( jobb esetben ) ki tud védeni és utána ellenállóvá válik azzal szemben ; persze ő nem így mondta de ez a ugy vettem le h ez a lényege :D
2010. febr. 25. 15:53
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Így van ahogy mondod!

Ezt a kapdeloket.hu-n találtam:

"A védőoltások során a kórokozó gyengített formában vagy elölt formában jut be a szervezetbe, vagy csak a kórokozó egyes, az immunválasz szempontjából fontos részeit juttatjuk be. A szervezetünk a bejuttatott anyagok ellen védekezik, azaz az immunrendszert működésbe hozza."

Ez csak egy részlet hosszabban kivan fejtve de nem akartam mindet belinkelni. Nagyon érdekes dolgok vannak leírva!

2010. febr. 25. 16:26
 10/14 anonim válasza:
50%
nagyon jó ez az oldal...az h ennyire interaktív, nagyon látványossá és évezhetővé teszi!! jópofa ez a sokkolós játék is :)
2010. febr. 25. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!