A pszichiátriára honnan szerezek beutalót? és mit csinálnak?
mármint a gondozóba vagy a zártosztályra akarsz menni?
a gondozóba nem kell beutaló, csak felhívod őket és kérsz egy időpontot. beszélgetni fognak veled, kérdéseket tesznek fel, el kell mesélned mi van veled, aztán felírnak gyógyszert, meg adnak beutalót a pszichológushoz, de akkor ezekszerint oda már jársz. de gondolom az maszek, mivel elvileg a nem maszek pszichológusra a gondozóban adják a beutalót.
meg csináltatnak majd veled teszteket, de nem az első alkalommal. ezt valahol a pszichiáter valahol a pszichológus csinálja.
nagyon extra esetben be kell feküdnöd pár napra megfigyelésre. ha nagyon össze van metélve a karod, akkor ez mondjuk esélyes, de nekem annyira nem volt, tehát ebben már nincs tapasztalatom, hogy ott mi történik.
Szia! Gondozót hívd fel, ill. beszélj a pszichológussal, hogy úgy érzed, egy kis gyógyszer megtámogatná a terápiát. Ha rendes, meg fogja érteni. Ha be szeretnél feküdni, akkor ahhoz még fiatal vagy, azt hiszem, de vannak gyermek- és ifjúsági pszichiátriák. Ebben annyira nem vagyok jártas. Engem anno a barátnőm vitt be az ügyeletre, nem kellett beutaló. Egy éjszakát voltam a zárton megfigyelésen, aztán a nyílton két hetet. Jó volt, volt terápia (rajz, zene), beszélgettek velem, sokat olvastam, rajzoltam, kaptam gyógyszert. Tudnod kell viszont, hogy hacsak nem vagy skizo vagy hasonló, a gyógyszer kiegészíti a terápiát, de hosszú távon csapda és arra kell koncentrálnod, hogy gyógyszer nélkül boldogulj!
Ha kérdésed van, írj. Vén róka vagyok én már az ilyenekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!