Mi bajom lehet? Sima felfázás vagy akár komolyabb baj? Menjek ügyeletre?
Egy hete kezdődött, hogy elkezdtem érezni, hogy csíp amikor pisilek. Estefelé pedig màr folyamatosan úgy éreztem, mintha pisilnem kéne, elmentem wcre és max pár csepp jött, de az is nagy fájdalommal járt. Ez ment kb 5 percenként. Mindig úgy éreztem, mintha màr nagyon kéne pisilnem, de nem jött semmi. Plusz az a kevés is enyhén véres volt.
Olvastam, hogy sós jó meleg vizes fürdő jót tesz, csinàltam is, valamivel tényleg jobb lett.
Szombaton vetettem egy urzinol nevű vény nélkül kapható gyógyszert, ami felfázásra, húgyúti fertőzésekre jó. Elkezdtem szedni, hétfőn teljesen jól voltam. Aznap még vettem be urzinolt aztán mivel úgy éreztem, hogy jól vagyok, abbahagytam.
Szerda reggel megint csípett, megint gyakran kellett kijárkálnom, de véres màr nem volt. Ismét szedni kezdtem az urzinolt, de az a baj, hogy màr nem annyira hatott. Annyiban jó, hogy nem érzem folyamatosan a vizelési ingert és egy időre a fájdalmat is csökkenti.
Még annyi maradt, hogy egyszer be tudjak venni.
Anyukám azt mondta, hogy szerinte lehet ez hólyaghurut vagy akár vesemedencegyulladás is és mindenképpen menjek orvoshoz. Igen ám, de most csak ügyelet van, hétfőn rendel legközelebb.
Az pedig még napok kérdése, félek, hogyha nem kapok rá valami megfelelő gyógyszert, akkor komolyabb bajom lesz, ha várok napokat..
Már olyan fürdőt se tudok csinálni, mert tegnap megjött és így nem tenne jót meleg vízben ücsörögni.
Mit javasoltok?
Előre is köszönöm a válaszokat!
egy hete tartó panaszokkal (teljesen jogosan) úgy vàgnak ki onnan, hogy öröm lesz nézni.
Nem akarsz napokat várni, mert félsz? Akkor eddig miérz vártál?
#1: Ezzel mire célzol? Amíg nem vagyok biztos abban, amire gondolok, addig inkább nem nyilvánítok véleményt.
#2: Amikor kezdődtek a panaszok, vendégségben voltam egy olyan kicsi falun, ahol szinte semmi nincs. Orvos hétfőtől csütörtökig redel reggel 9től 11:30ig.
Pèntek este felhívtuk a közeli városban lévő ügyeletet, ahol közölték, hogy nem jönnek ki ilyesmiért, ez csak egy kis felfázás lesz, igyak napi 3 liter vizet vagy teát és ha 4 napon belül nem múlik el, menjek orvoshoz. De elmúlt, legalábbis én azt hittem. Tudom, hogy megesik, hogy valami tünetmentes, de az nem jelenti azt, hogy gyógyult is, viszont az ügyeletes a telefonban azt mondta, hogy pár nap és elmúlik, ha 4 nap elteltével sem, akkor forduljak orvoshoz, de feljebb írtam, hogy hétfőre semmi bajom nem volt és még kedden sem.
Szerdán pedig 24.-e volt, amikor màr nem rendelt az orvosom.
Gondoltam továbbra is szedem az urzinolt, ha jól érzem magam, akkor is és majd hétfőn elmegyek a háziorvoshoz csak anyám rendesen rámijesztett.
Szedd tovább a gyógyszert, és igyál sok folyadékot. Az nem okoz bajt, ha ettől többet mész a wc-re. Felhígul.
Mellesleg én is hasonlóképpen jártam, 22.án kezdődött. Orvos már sehol, ügyeletre nem akartam menni, mert azt mondják, miért nem tegnap jöttem stb. Végül is szépen enyhült a dolog, mára már nem is érzem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!