Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért zabálják az emberek a...

Miért zabálják az emberek a gyógyszereket nyakló nélkül?

Figyelt kérdés

Külföldön élek, az ősszel voltunk otthon 2 hétig. Itt nem nézünk magyar TV-t, otthon sokkhatásként ért, hogy minden 5 reklámból 3 gyógyszert erőltet. Nekem ez furcsa. Egy példa: ha nekem gyermek koromban folyt az orrom, akkor kifújtam. Ma vegyek rá orr sprét 3000-ért. Minek? Régen anyám egy zsebkendő csücskével kitakarította a fülemet. Aztán fülpiszkával. Ma az a menő, ha veszek audio sprét 4000-ért. Mi a fenének? Ha megfájdult a fejem, sétáltam egyet a friss levegőn. Most vegyél be gyógyszert 5000-ért, majd a mellékhatásra egy másikat 6000-ért. Ennyire buták az emberek? Újabb őrület: vitamin túladagolás, szedjél rá antivitamint! Őrültek az emberek? Még annyit, hogy szinte nem is használok gyógyszert, a fülem tiszta és kifújom az orrom időnként ingyen.

S ami a legbosszantóbb: műkönny 3500-ért egy centiliter. Megnéztem az összetevőket, desztillált víz és 0.85% nátrium klorid, magyarul konyhasós víz. Mi a fenének? Literje 350.000 Ft, háromszázötvenezer forint, ha kiszámolod! Miért ilyen idióták az emberek? Kimondhatatlan nevű csodaszerek, amik eddig nem is voltak, de mostantól nélkülözhetetlenek! Szerintem ezeknek a dolgoknak a 99%-a felesleges pénzkidobás.

2014. dec. 25. 13:40
 1/9 anonim ***** válasza:
42%
Kezdjük ott, hogy ki a fene mondta, hogy itt zabáljuk a gyógyszereket? Eleve nincs is rá pénzünk...
2014. dec. 25. 13:50
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
Attól még, mert valamit reklámoznak, nem következik belőle egyenesen, hogy tömegével veszik is az emberek ezeket a cuccokat. Bár az is tény, hogy valamennyire hatnak ezek a reklámok. Másrészt nekem pl. kötelezően kell használnom szemcseppet egy betegség miatt, valóban drága, de vannak emberek, akiknek szükségük van ezekre a készítményekre. Az pedig a te döntésed, hogy kell-e neked valamelyik vagy sem. A margarin, stb. reklámokon is kiakadsz? Egy módszert tudok neked javasolni, én is így csinálom, reklámoknál vedd le a hangot a tv-ről.
2014. dec. 25. 13:54
 3/9 anonim ***** válasza:
Másrészt, a külföldi adókon ugyanúgy van nagy mennyiségben gyógyszer reklám, lehet, hogy külföldön nem néztek tv-t.
2014. dec. 25. 13:55
 4/9 anonim ***** válasza:
A materializmust a megtévesztett és naív embereknek lehet beadni . Kényelmes gyors de drága és mérgező minden pirula . Mesterséges vitaminok , kenőcsök hasztalanok a tünetre , mert a test magát építi ezért nekünk hagyni kell ebben és besegíteni ásványi anyagokkal és élő táplálékkal . A mozgás , életmód váltás az unalomból étkezés piálás sok minden baj okozója . Vízből állunk nagyrészt pont ezt nem pótoljuk ezért a sok agyvérzés és szervi baj a sűrű vértől és a hajszálér lerakódástól. Túl sok fehérje-zsír -szénhidrát- manipulált étel-só bevitel a jellemző a táplálkozásunkban . Kevés a nyers- enzimdús-vitamin-ásványianyag-víz bevitele . Ezen ha fordítunk már több mint félsiker . Nézzétek meg a Flexner jelentést a youtubeon ...
2014. dec. 25. 13:56
 5/9 anonim ***** válasza:
Igazad van. Én se szedek semmi gyógyszert. De sok nagy embernek van ebbe érdekeltsége hogy fogyjon a gyógyszer. Pont ezért mert milliókat vagy milliárdokat kaszálnak vele. Ha meg egyszer valaki rászokott , szenvedély beteg lesz és nehéz abba hagyni. Észre se veszik az emberek és már a rabjai. A szervezet hiányolja és állandóan valami betegséget produkál.
2014. dec. 25. 14:00
 6/9 anonim ***** válasza:
A tévében beszéltek egyszer a gyógyszerfüggőségről. Ott elhangzott, hogy az emberek egyrészt kényelmi okokból szeretik bevenni a gyógyszert a problémájukra. Egy kissé eltúlzott hasonlat: Például az orrot kifújni jelentős fizikai munka. De valami csodaspray-t belefújni, amit maga a töltőgáz fúj bele, na az már kényelmesebben hangzik. :))
2014. dec. 25. 14:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Az orrcsepp pl. arra van, hogy amikor be van duzzadva a nyálkahártya, és egész éjszaka a vért is kifújtad az orrodból, de nem kapsz levegőt és aludni sem tudsz, akkor adjon mondjuk úgy két órát, hogy tudjál pihenni. Vagy ha van egy állandóan megfázó gyereked, akkor ne kapjon feltétlenül fülkürthurutot, utána meg középfül-gyulladást. Az orrcsepp kellemesebb, mint a fülszúrás. Mit kell kombinálni, nem értem...

A gyógyszerreklámokkal egyébként nem értek egyet, szerintem ha valakinek nincs semmi baja, akkor nem kell erre biztatni, ha meg van, akkor kérjen szaktanácsot, ne kúrálja magát otthon. Jobb lenne, ha a normális életmódot tolnák az emberek képébe, csakhát hányszor elpofázza az ember, hogy mozogjon meg egyen egészségesen, 100-ból 1 csinálja. Néhány hétig.

2014. dec. 25. 14:09
 8/9 anonim ***** válasza:

En is kulfoldon elek, es vicces, de erre a kovetkeztetesre jutottam en is, most, h hazajottem Karacsonyra es leultem tv-zni. Marmint arra, h mennyire nyomatjak a gyogyszerreklamokat. Szamomra tok ismeretlen nevu gyogyszerek,amik nem voltak korabban. Hozzateszem, par eve mentem el, nem '56-ban...

Nem fogalmaztal szerencsesen, es igy elment a beszelgetes a "kulfoldi" vonalra. Valoban nem jelenti, h be is szedik az emberek.

A gyogyszeripar egy gusztustalan vmi. Szinte sosem veszek be semmit, egyedul akkor, ha durva menstruacios gorcseim vannak, es fel sem birok kelni a fajdalomtol. Megfazas es natha ellen citrommal es lime-mal, valamit preventiv jelleggel mehpempot es propoliszt hasznalok. Evek ota nem voltam beteg.

Mar nalam sokkal okosabb emberek megmondtak, h mire utazik a gyogyszeripar a "vedooltasokkal". Gyogyszerek, melyeknek sokkal tobb a mellekhatasa, mint amire "jo". Hiszem, h fuben-faban az orvossag, csak az nem biznisz a gyogyszeriparnak.

2014. dec. 25. 14:30
 9/9 anonim ***** válasza:

elég meghökkentő dolgokat ír le a kérdező:

1. ha jól értem, a reklámokból vonja le azt a következtetést, hogy az emberek zabálják a gyógyszereket.szerintem a reklámok nem a valóságot mutatják, nem kellene őket komolyan venni.

2. nem értem, miért hiszi, hogy össze lehet vetni azt, hogy gyerekkorában az anyja mit csinált vele és azt, hogy ma mi számít "menőnek". régen sem a zsebkendő csücske volt a menő. és ma sem vesz mindenki audio sprayt.

3. a kérdező tévhite ellenére a vitamint, a műkönny, audi spray NEM gyógyszerek.

4. simán leidiótáz másokat a szubjektív véleménye alapján.

5. érdemes lenne elgondolkodnia a következő dolgokon:

- nem minden ember egyforma, tehát ha neki valamire nincs szüksége, másnak még lehet,

- változik a világ, tehát amire régen nem volt szükség, arra ma lehet,

-régen sok hülyeséget csináltak az emberek, tehát ami régi nem automatikusan jobb, mint az új dolgok,

- a túláltalánosítás alighanem tényleg alkalmas arra, hogy azt érezzük, okosabbak vagyunk a többi embernél, de még nem teszi igazzá azt, amit mondunk.

2014. dec. 27. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!