Két év alatt több mint 30 kg-ot híztam, de azokelőtt is voltam már 85 kg, most egészségileg is adódnak ebből kifolyólag gondjaim, milyen segítséget kérhetnék?
Figyelt kérdés
Sajnos az izűleteim is elég gyengék lettek, a gerincem is problémás meg még sok más is, nem tudom kihez forduljak, ki tudna segíteni, mert egyedül nem megy. Aki tud kérem segítsen, én egy 35 éves 162cm és nő vagyok. Sok fogyókúrát kiprobáltam de ha volt is eredmény több jöt vissza mint ami le. Kialakult egy néma reflux is nálam és elhagyott mindn erőm. Szükségem lenne segítségre, kérem aki tud tegye meg! Előre is köszönöm!2010. febr. 2. 22:08
1/6 anonim válasza:
A test alkat a génektől is függ. Ha a családban volt más is aki túlsúly problémával küszködött, akkor ez öröklődő. Amit ajánlani tudok, hogy menj el egy táplálkozási szakértő emberhez és sportolj rendszeresen.
2/6 anonim válasza:
a helyedben szakemberhez fordulnék, és keresnék még valakit akivel együtt lehet végigcsinálni, illetve sportolni. életmódváltás fog csak segíteni, kúrákban ne is gondolkodj. először is napi 5x kis adagok, sok zöldség, gyümölcs fehér hús,hal, natúr joghurt,túró. fehér liszt helyett teljes kiőrlésűt használj, vagy zabkorpát de minimális mennyiségben. cukor helyett édesítőt (de azt sem szabad túlzásba vinni) fehér rizs helyett barnát. de azt ajánlom ezekből nagyon keveset. próbálj meg köretként csak zöldséget enni. sok folyadékot kell inni, persze itt sem a cukrozott löttyöket, ásványvíz, teák. 3 óránként egyél (annyit , hogy ne legyél tele, csak épp egy kis adagot.közte semmi nass. valami mozgást is be kell iktatni az életedbe, lehet úszás, sok séta , torna, aztán ha már jobb formában vagy mehetnek a megterhelőbb gyakorlatok. egy a lényeg , hogy hagyj fel az eddigi étkezési szokásaiddal és mozogj egy kicsit.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Bár a sport nagyon nehezen megyen, hiszen nincs bennem erő olyan fájdalmaim tudnak lenni. Sajnos a táplálkozás nem vezetet eredményre pedig nem ettem fehér lisztes dolgokat csak durumliszteseket de csak mértékkel és kihagytam az édességet és sok mást is, de akkor is csak nőtt a súly és nem értem miért. Ezért kértem segítséget mert nagy szükségem lenne rá.
2010. febr. 2. 22:34
4/6 anonim válasza:
azért nem a levegőtől hízol. menj el orvoshoz vizsgáltasd ki magad, lehet valami hormon vagy pajzsmirigy problémád van. ha pedig nem akkor bizony az étkezés és a kevés mozgás a ludas. de ezt úgyis megmondják ott.
5/6 A kérdező kommentje:
Ha a pajzsmirigy okozza a problémát ami nagyon valószínű, azt lehet kezelni?
2010. febr. 2. 22:48
6/6 anonim válasza:
nem vagyok orvos, nem tudom. menj el és ő majd megmondja mi a teendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!