Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek a pattanások...

Mit tegyek a pattanások ellen? 20 éves vagyok 7 éve küzdök ellene.

Figyelt kérdés
vettem mindenféle kenceficét drogériákban egyik se segített, vártam hogy kinövöm, odafigyelek a higiéniámra természetesen. 20 éves már szinte férfiembernek nem kellene már pattanásos arcúnak lenni. Mit tegyek vele?
2010. febr. 1. 00:41
 1/9 anonim válasza:
0%
Nyomd ki!!!!!! xD
2010. febr. 1. 01:03
 2/9 anonim ***** válasza:
49%

Szia!

Tudom nem a legjobb tanács, mert bőrrákot okoz, de járjál szoliba min. hetente 2x! Szerintem az valamennyire segít, mert szárít! Sportolás is segíthet, mert izzadás közben távozik 1 csomó méreganyag a szervezetből és fokozza a bőröd jó vérellátását!

2010. febr. 1. 01:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Én is mindig azt vártam, majd 18 évesen, majd 20 évesen elmúlnak. Most 23 vagyok semmit sem javult a helyzet pedig nagyon odafigyelek magamra. Igazából nem tudom a választ, de sok sikert kívánok.
2010. febr. 1. 01:08
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom mennyit segít, mert szerencsére nekem egy-két tini pattanások kívül nem sok volt, de mikor kirügyeztem a nagymamám azt mondta, hogy minden nap egyek meg egy csipetnyi élesztőt. Ha nem szereted az ízét, manapság már lehet kapni tablettában is. Az biztos, hogy a körömnek és a hajnak jót tesz. Lehet a bőrnek is?!
2010. febr. 1. 05:33
 5/9 anonim ***** válasza:

Bőrgyógyászaton segítenek! Amit házilag tehetsz: kerüld a zsíros, fűszeres ételeket (pl. gyorsétterem), alkoholt. Az előttem válaszoló jól írta: a csipet élesztő naponta csodákat tesz a bőröddel. Egy korty itallal nyeld le, úgy nem olyan rossz az íze. A bőrödet tartsd tisztán, lehet kapni tini arctisztítókat (a clean and clearnek van egy tubusos, bőrradíros "szappanja", ez nagyon szépen tisztítja a bőrt.

De a bőrgyógyászatot ne felejtsd!

2010. febr. 1. 06:57
 6/9 anonim ***** válasza:

ha elhagyod az állati fehérjéket (hús, tojás, tejtermékek) + mellőzöd a csokoládét, a tartósított élelmiszereket, akkor javulni fog.

Nálam is ugyanez volt. És működött.

2010. febr. 1. 08:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Őszibarack Nektár, Aloe First, Aloe Propolis Krém
2010. febr. 1. 10:20
 8/9 anonim ***** válasza:

Az acne nem csak a pubertáskorban keserítheti meg az életet.

Az acne baktérium okozta bőrbetegség, a faggyúmirigyekben tenyésző staphylococcus(-aureus) baktériumok idézik elő. A külső kezelés azért nem hatásos tartósan, mert a bőrszövet mélyén élő baktériumok túlélik - ezért szokták a pattanásos beteget erős antibiotikum-kúrának alávetni. Sajnos mára a staphylococcus aureus nagyon sok antibiotikumra (pl.tetracyclinek) rezisztens, de azért létezik olyan antibaci, amelyik hatásos. Az ilyen kúrát a bőrgyógyász írja elő, manapság nagy dózisban adnak pl. clyndamycint (Dalacin C). Létezik nem-antibiotikum gyógyszer is, kifejezetten az acne súlyos formáira, ez az isotretinoin (Roaccutan), jónéhány mellékhatással. Vagy ott az Ebrymycin, ami egy gél, és egy pöttynyit kell tenni a gyulladt ,fájdalmas részre. Ezt is orvos írja fel, és óvatosan kell vele bánni, mert szteroid.

De mielőtt belekezdenél valami ilyesmibe, próbáld ki az Aknesolt (ecsetelő,recept nélkül kapható). Veszélytelen, jó szagú lötty. A jól megtisztított bőrre kell felvinni, akár borotválkozás után is. A hatása elképesztő.

2010. febr. 1. 22:28
 9/9 anonim válasza:
Ha megakarsz tőlük szabadulni akkor estére kend be az arcod háziszappannal
2011. ápr. 27. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!