Az antibiotikumot miert nem lehet kettetorni?
Figyelt kérdés
Antibiotikumot szedek, ami nagyon nagy es szamomra szinte keptelenseg egybe lenyelni, de a betegtajekoztato azt irja, hogy nem lehet kettetorni. Miert?2014. nov. 27. 10:51
1/3 A kérdező kommentje:
Es lesz valami bajom, hogy ha az elso 3 szemet kettetorve vettem be?? Tudom nevetseges, de nem hallottam ilyenrol, hogy ne lenne szabad. Egy fajta antibiotikumot szedek mindig, az nem nagy nem is tudom hany ev utan most kaptam masfajtat.
2014. nov. 27. 11:04
2/3 anonim válasza:
Talán arra gondoltak, hogy nem szabad felet bevenni, vagy csak a gyomorban kell feloldódnia? Vagyis nem érhet egyéb nyálkahártyához? ( száj, torok, gége stb
3/3 anonim válasza:
Ha ez tabletta, akkor nem értem, kapszulánál még érhető, hogy késlelteti a felszívódást... Személy szerint nem tudom se a fél, se a negyed tablettát, se a kapszulát lenyelni, én mindig port veszek be, de sosem volt fontos a dolog, így nem izgattam magam (némely fogorvosom írt fel ilyesmit, de anélkül is meglettem volna, beteg pedig sosem vagyok).
Úgyhogy passz. Ha fontos, talán meg lehet kérdezni egy gyógyszerészt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!