Ha a háziorvosom antibiotikumot ír fel, de én helyette természetes antibiotikumot szedek (pl: fokhagyma, méz) az nem baj? Nem lesz komolyabb bajom ha nem szedem a felírt gyógyszert?
Ezt nem lehet így megválaszolni, neki kellett volna megmondanod, hogy inkább ezt a természetes gyógymódot szeretnéd és mit szól hozzá. Nem hiszem, hogy megsértődött volna. Bizonyos esetekben kell az antibiotikum, csak egy példa az én házidokim, az teljesen biodoki, a legritkább esetben ad antibiotikumot, és már pár napja voltam beteg, így hozzá fordultam, belenézett a torkomba és azt mondta, hogy most nincs mese, azonnal antibiotikum kell, állítólag szörnyen nézett ki a torkom, el se hitte, hogy nem fáj, pedig tényleg nem fájt egyáltalán.
Na hát emiatt nem lehet itt megválaszolni a kérdésedet.
De ha úgy se szeded be, akkor minek mennél el? Senkit nem érdekel, ha magadat kezeled, de akkor ne vesztegesd se az orvos idejét, se az eü pénzét, se a többi ember idejét.
Ha elmész orvoshoz, akkor meg csináld azt, amit mond.
Ha fokhagymával, mézzel minden bakteriális fertőzést lehetne gyógyítani, nem lenne antibiotikum. Sőt, azok között is sokféle van. Ha akarsz, kísérletezz magadon nyugodtan, de ha komolyabb szövődményei lesznek pl. egy torokgyulladásnak /pl. átterjed a nyirokmirigyeidre/, akkor ne csodálkozz. Ugyanígy átterjedhet a fogműtét okozta bakteriális fertőzés a torokra...
Én nagyon ritkán szedek antibiotikumot /eddigi életemben kb. 3x szedtem, de akkor már muszáj volt/, és szerencsére a háziorvosom sem az a fajta, aki minden köhintésre antibigyót ír fel. A tiéd melyik fajta? Ha mindenre azt ír, csak hogy menjél már onnan, akkor nem biztos, hogy feltétlenül szükséges, de ezt neked kell eldöntened.
Te most komolyan azt kérdezed, hogy mi lenne ha beteg lennél és antibiotikumot kapnál és nem szednéd be?
Lehet ennyire unatkozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!