Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mindennap mérem a cukrom...

Mindennap mérem a cukrom 7-7.2 tegnap óta 10.4-2-órával késöb 13.7. mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
2010. jan. 29. 13:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Cukorbeteg vagy? Vagy csak házilagosan méred?

Biztos az ételben lévő ch mennyiség sok volt és alacsony Gl indexű is, ami késöbb emeli a vc-ot.

2010. jan. 29. 13:08
 2/9 anonim ***** válasza:

attól is függ, hogy:

- mit ettél (az alacsony GI nemcsak azt jelenti, hogy később emelkedik meg a vércukor, hanem azt is, hogy kevésbé... tehát az első válasz nem egészen pontos)

- étkezés után mennyi idővel mérted a vércukrodat (másfél órával kell az étkezés megkezdése után, de legkorábban egy órával)

- nem mindegy, mennyi a kiindulási vércukorszint

- mozogtál-e

- beteg vagy-e, front van-e

- jól vannak-e a gyógyszereid, inzulinod beállítva.

Ha mész dokihoz, vidd magaddal a műszered, és ott leellenőrzik (mérned kell a sajátoddal és a dokiéval).

2010. jan. 29. 13:20
 3/9 anonim ***** válasza:
pontosítok, második voltam: mit és mennyit ettél...
2010. jan. 29. 13:20
 4/9 anonim ***** válasza:

épp most mértem: nekem az 5,3-as cukromat 8,8-ra nyomta fel a következő ebéd:

- két sima kifli (54 g ch)

- másfél pár virsli

- 1 tk. ketchup

- 1 bögre édesítőszeres tea.

sajnos, a sima kifli, zsemle ennyire megemeli a vércukrot :(((( csak reggel rohanásban voltam, nem volt időm másmilyet beszerezni :(((

2010. jan. 29. 13:24
 5/9 anonim ***** válasza:

13.20-nak

A fagyi is alacsony Gl-ű és nagyon is megemeli a vc-ot késöbb és még sok ilyen étel is van, hogy alacsony Gl és, aztán az egekbe emel.

Ezt csak úgy megjegyzem.

2010. jan. 29. 13:31
 6/9 anonim ***** válasza:

A Glikémiás Index megmutatja, hogy az adott ételből milyen gyórsan szívódik fel a szénhidrát!!!

Tehát a gyórsan felszívódóból gyórsan, a lassúból értelemszerűen lassan emeli a vércukrot.

2010. jan. 29. 13:38
 7/9 anonim ***** válasza:

sztem az egy mítosz, ogy a fagyinak alacsony a gi-je :))) azt csak azért mondják, mert elvileg tejszínnel készül, és a tejszín zsíros, ami elvileg lassítja a szénhidrátok felszívódását.

de ha 2 dl tejszínt összekeversz 100 g cukorral, az nem fog szépen, lassan ívelő vércukoremelkedést okozni...

hiába mondják, hogy pl. a tej alacsony-közepes GI-jű, nekem az egekbe nyomja a vércukrom. én pl. a banánra vagyok immunis: max. 1-1,5 mmol/l-es emelkedést okoz..

mindenesetre a fagyiban a fentiek miatt kevéssé hiszek.

2010. jan. 29. 13:41
 8/9 anonim ***** válasza:
az alacsony GI az elhúzódó ÉS kevésbé emelkedő vércukrot jelenti. nem azt jelenti, hogy megemeli a vércukrot, csak nem egy, hanem kétórával az evés után, hanem mondjuk nem 4 egységet, csak 2,5-öt emel a vércukron... tehát ha lerajzolod: nem egy nagy hegyes ázsiai hegyet rajzolsz, hanem egy dombszerű, gömbölyded gellért-hegyet.
2010. jan. 29. 14:04
 9/9 anonim ***** válasza:
így: [link]
2010. jan. 29. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!