Alvásproblémám van! Mit tegyek, hogy javuljon a helyzet? Hajnal 2-3 kor tudok csak elaludni, viszont így reggel nem bírok felkelni.
Nem vettek fel egyetemre, így itthon tanulok egy évet! Nincs okom időben felkelni, ezért hiába állítok ébresztőt, ha álmos vagyok, kinyomom és alszok tovább...
Éjszaka 2-3 ig szoktam tv-zni vagy netezni, mert egyáltalán nem vagyok álmos, így viszon általában 11-12 körül kelek, hogy kialudjam magam!
Próbáltam már hamarabb elaludni, 11-kor kikapcsoltam a tv-t, de csak forgolódtam a sötét szobámban.
Mit kellene tennem, hogy beálljon az alvásidőm korábbra?
Szeretnék minden nap 8-kor kelni, az alvásigényem maximum 8-9 óra.
Hogyan csináljam?
Nekem is hasonló problémám van. A TV-t míg nézed termelődik valamilyen hormon, ami ébren tart. Hiába kapcsolod ki, a hormon még benned lesz egy darabig. Miután kikapcsoltad, valami mást kellene csinálnod, például olvass egy darabig. Ébresztőt meg rakd messzire, hogy ne tudd kinyomni. Valaki gyártott olyan ébresztőt, lehet még most is van, aminek reggel szétrepülnek a darabjai a szobában, és csak akkor tudod gyorsan leállítani, ha felkelsz, és összeszeded a darabjait :)
A tej elég rossz ötlet, evés után nem szabadna 2 órán belül lefeküdni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!