Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez a bor is egészséges vagy...

Ez a bor is egészséges vagy legalább nem árt többet mint "használ"?

Figyelt kérdés
szóval apum ősszel leszüretelte a kis szőlőjét, mostanára lett belőle egy kisebb hordó bor. én igazán sosem voltam szakértője ezeknek, de én úgy tudnám jellemezni hogy ez ilyen tájbor. mindenféle szőlőből van benne. ma először ittam egy kicsit belőle és a színe is olyan volt hogy se fehér se vörösbor, olyan köztes, nem tudom ennek van-e külön neve de inkább világosabb volt. és hát az íze is elég cudar savanyú. olvastam hogy napi 1,5-2 dl. vörösbor egészséges, ez a feltétel erre is igaz lehet, vagy csak kifejezetten vörös vagy minőségi borokra? nem tudom így hány % alkoholtartalmúak lehetnek a háziborok de gondolom ott körül mint a palackosak az olcsóbb kategóriából. szóval ez is egészséges kis mennyiségben vagy csak rosszat teszek vele a gyomronnak ha ilyen savanyú, gondolom elég savas és nekem sok volt a gyomorsavam.
2010. jan. 28. 14:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Apuci nem ért a borokhoz szőlőhöz mert tudna kellett hogy nem szokás keverni bár nem írtad a lényeget hogy fehéret kevert e kékszőlővel mert azt minősíteni se lehet. Ha ledarálják a kékszőlőt és kipréselik abból nem vörösbor hanem Rosé lesz csak.A vörösbornál a ledarálás után egypár napig a héjon kell tartani mert a vörösbor festékanyga a héjban van és napokig tart míg kioldódik.

Egy bizonyos cukorfok alatt nem szoktak erjeszteni mert abból savanyú egészségtelen Lőre lesz csak.

2010. jan. 28. 14:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Amúgy a vörösbor festékanyaga megegyezik a céklaléével és valóban nagyon egészséges anyag. A Roséban ebből semmi sincs.
2010. jan. 28. 14:44
 3/5 anonim ***** válasza:
A vörösbornál az alkohol elősegíti a festékanyag hasznosulását felszívódását ez az egyetlen eset amikor az alkohol jót tesz.
2010. jan. 28. 14:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom jól láttam hogy öt százalékot írtál a bor alkoholtartalmára? Az nem áll 9-14 Vol%-ig lehet természetes bornak nevezni. Az erjesztőgombák 16%-nál elpusztulnak azt nem szokták megvárni.
2010. jan. 28. 15:01
 5/5 A kérdező kommentje:
nem, nem írtam ötöt sehol
2010. jan. 28. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!