18 éves vagyok. Érettségire és nyelvvizsgára készülök. Fáradékony vagyok és nagyon izgulós. Vannak ezek az agyserkentő készítmények. Szeretnék valamit szedni hátha segítene. Ti próbáltatok már ilyesmit? Ha igen akkor melyiket?
Az érettségi sokkal könnyebb, mint mondják. A nyelvvizsga se nehéz, ha tudod az adott nyelvet XD.
Ahogy az előttem szóló mondta, kávé, vagy ha azt nem szereted (mint én) akkor energia ital. De egyiket se vidd túlzásba (napi kettőnél több) és ne is idd őket rendszeresen, mert nem jó koffeinfüggőnek lenni.
Szia! Ismerem a helyzetedet, tavaly én is ezt csináltam, csak talán még kicsit húzósabb volt. Röviden elmondom, hogy lásd, nem beszélek félre.
Tavaly ősszel előrehozott érettségit csináltam közgázból, nyelvizsgáztam és szerveztem az osztályom szalagavatóját illetve külön "szerepem" is volt az összevont műsorban és arra is készültem. Érettségi (szóbeli+írásbeli), nyelvvizsga (szóbeli+írásbeli) két héten belül! És ehhez jött még az osztályozó vizsga, ami szintén erre a két hétre esett (12. évvégi osztályzat nélkül nem lehet érettségizni). Évvégén meg persze érettségi ezerrel, és nem lett kevesebb tárgyam, mert emeltszintűztem közgázból.
Naszóval, csak annyit akarok mondani Neked, hogy nem kell semmilyen ilyesmi szer. Sok vizet igyál, próbálj rendszeresen enni - olyat, amiben van tápérték és VITAMIN! Gyümölcs, zöldség! Ahogy az első is mondta: friss levegő! az nagyon jót tesz, tényleg! Egyél olyan ételeket, amikben van vas.
Pihenj, mozogj, szedj vitamint, keveset tévézz és számítógépezz!
Tudom, hogy nagyon nehéz ez az időszak, ráadásul hosszú is. Tudom, hogy mennyire számít minden jegy és minden egyes pont, DE! NE HAJSZOLD TÚL MAGAD! Ha úgy érzed, nem bírod, kéne egy nap szünet, inkább ne menj egyszer suliba (azért olyan napon ami könynen pótolható), hogy pihenni, kikapcsolódni tudj.
Engem anno anyukám elvitt masszíroztatni a kozmetikusomhoz (masszázsszalon még jobb, csak az nem fért bele a keretbe). Ez jól ellazít.
Próbálj meg inkább ezekre koncentrálni, mint a serkentőkre. Egy idő után meglátod, jót fog tenni!
Kicsit hosszú lett, de remélem találsz benne hasznosat! Sok sikert és kitartást kívánok Neked!
14:36 "Nem azzal van bajom, hogy nehéz, mert tényleg nem az, annak akinek elég a 2es."
Tudod magad sajnáltatni rendesen :) Az érettségi nem nehéz, nekem félévenként kell benyalni egy akkora anyagot, és vizsgát tenni belőle. Fogynak is az energiaitalok rendesen, meg kétpofára zabálom a szőlőcukrot. Hidd el, ha ez neked nehéz, nem nagyon érdemes egyetemre menned.
Szia! A hosszú válaszos vagyok.
Az érettségi annyira tényleg nem nehéz. Akkor sem ha jó jegyet akarsz. A magyar írásbelire egy szót nem kell tanulni, az enyém így lett 98%-os (szóbelivel is ennyi). Matekra gyúrjál nagyon, csinálj sok próbasort - nemtom milyen könyvetek van, de a mienkben (asszem MOZAIK) volt rengeteg. Esetleg járj különtanárhoz - én heti kétszer mentem, úgy hogy emelt matekos voltam, heti 6 matejórával --> 94%os középmatek érettségi. A töri felét kinézed az atlaszból, ha tanulsz rá megfelelően.
Nem kérkedni akarok az eredményekkel, csak azért írtam le, hogy ne hidd azt, hogy 2eskék lettek a jegyeim.
Most pedig: Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar nemzetközi gazdálkodás szakon vagyok első éves, ahová (nekem csak, mert többet szerettem volna) 423 ponttal vettek fel.
Ha meg mindenképp ilyen izéket szeretnél szedni, akkor a legjobb ha kikéred szakértő véleményét: természetgyógyász, gyógnövényboltos, gyógyszerész, ideggyógyász.
(Majdnem egész évben ideggyógyászhoz jártam, mert a stressz miatt remegett a kezem. Ja, igen: ha esetleg vki nyugtatót javasol, semiképp se gyógyszert vegyél, hanem gyógynövény alapút, mert a másiktól tutira bealszol.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!