Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Testedzés hatása az agyra?

Testedzés hatása az agyra?

Figyelt kérdés
Milyen hatása van a testedzésnek (uszás,hegymászás stb.. sportok normális alkalmazása és az ezzel járo izmok növekedése ) az agyunkra ? Azt tudom hogy javit a kedélyen és antidepreszánsnak is elsörangu mivel a sport nál nincs jobb szerintem , bár nem mintha depreszios lennék :) Imádok sportolni , igaz nem rég kezdtem ez az uszást és a hegymászást és feljeszteni az izmaimat is de olvastam valahol hogy ez kihathat az intelligenciára és a memoriára ezzel kapcslatban tudtok valamit ? Tehát ha valaki rendszeresen sportol és izmos akkor "rosszab" az agyi kapacitása ? Vagy ez csak hülyeség , és pont az ellentétje ? Tudtok esetleg cikket adni rola , mármint linkelni ?köszi (17/F)
2010. jan. 27. 08:53
 1/2 anonim ***** válasza:
Rontani egész biztos nem fog az agyadon, javítás lehet. Nekem olyan hatása van rá, hogy nagyon nagy tartást ad, és tudom, hogy mi mindenre vagyok képes.
2010. jan. 27. 09:24
 2/2 anonim ***** válasza:
Éppenhogy a sport hatására javul az agy kapacitása, a memória, mivel az agy több oxigénhez jut. aki nem mozog, az tompul el.
2010. jan. 27. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!