Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen betegségem lehet?

Milyen betegségem lehet?

Figyelt kérdés

elöre ki jelentem hogy normalis válaszokat kérek,alpári emberek tövább ne is olvassák ezt! Na szóval az lenne a próblémam hogy gimnazista vagyok 9.es és a német,angol,matek tantárgy nem megy..nem vagyok "hülye" mert a többi tantárgyból nagyon könnyen tudok tanulni szoval nem is értem..álltalanos iskolában is csak a tanárok jóindulatától kaptam 2est a matekra és a nyelvre..emelett még rosszul is olvasok. Van valami betegség amire illik ez?olyanra gondolok mint a diszlekszia.

Hová tudok el menni ilyen vizsgálatra még ezis fontos lenne (helyesírást nézetek el) koszonom!

#tanulás #tudomány #diszlexia #Betekségek #tanúlásinehézségek
2014. nov. 5. 14:48
 1/2 anonim ***** válasza:

szia!

Itt inkább a matek a hangsúlyos, a nyelv sok mindenkinek nem megy. tényleg.

Ha komoly a probléma, már pedig annak hangzik, őszintén megértelek. Nekem jól ment mindig a matek, de a húgom végigsírta miatta az általános és középiskolát...csak úgy kapott 2-est, hogy a tanára feleségéhez járt különórákra középsuliban. És ő sem volt hülye, ma már egy szuper diplomás intenzíves nővér.

Nem akarlak megijeszteni, de 2. 3. ban a matek még nehezebb lesz. Ha a logaritmusnál leragadsz, nem fog menni a trigonometria egyáltalán. Az még nekem is nehéz volt.

Sajnos rá kell feküdnöd nagyon komolyan. Nem tudsz magánórákat venni? Mondjuk a tanárodtól? Vagy mástól?

Amúgy a matematika tanulás nehézségének neve diszkalkulia.

A nyelvet nagyon sokféle módon tudod gyakorolni. De ehhez meg az kellene, hogy valaki, aki jó benne, elmagyarázza. Az elejétől. Pl. én németet tanultam 13 évig, de nem tudnék egy mondatot elmondani...szégyen különben, de mindegy. Mostanában a párom angolul tanít, az alapoktól. Többet ér, mint a 13 év német! Próbáld meg összeírni egy füzetbe a fontosabb nyelvtani szabályokat. Már azzal is tanulod. Vagy fordíts szótárral angol/német zeneszövegeket.

2014. nov. 5. 18:16
 2/2 A kérdező kommentje:

Szia

Nagyon koszi a valaszt!

De ha minden igaz diszlekszias vagyok es felmentést kapok matematika és nyelv alól:o:/

2014. nov. 6. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!