Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha eddig nem sikerült leszokno...

Ha eddig nem sikerült leszoknom a körömrágásról, ez után sincs megoldás rá?

Figyelt kérdés

Amióta az eszemet tudom rágom a körmöm. A középiskola elkezdése óta mérséklődött annyira, hogy legtöbbször már "csak" kaparom egyik körmömmel a másikat. Sokszor addig, amíg már beleszakad a körömágyamba. De a rágás sem múlt el teljesen. Annyira kényszeressé vált, hogy ha nagyon odafigyelek rá egész nap, hogy ne csináljam, akkor is van, hogy azon kapom magam, hogy megint tépkedem, kaparom. Ezt már csak tetézi, hogy olyan papír vékonyak a körmeim, hogy ha feláznak olyan a tapintásuk, mint a nedves papírnak, ha hozzáérek, kiráz a hideg, és a felázástól, ha esetleg meg is nőtt 1-1 körmöm, az is letörik.

Kiskoromban anyám rengeteg dolgot kipróbált már, hogy hagyjam abba,(pl. keserű lakkok) undorító dolgokat is (beledugta a wc-be a kezem...), de semmi nem segített.

Ma már 20 éves vagyok, és borzalmas pici papír körmeim vannak, és nem bírok le álli.

Lehet valamit kezdeni vele? Mit csináljak?

2014. okt. 29. 11:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Egyébként maximálisan ellene vagyok, de talán ebben az esetben a műkörmöt javasolnám :-(

Bár egy hibája van, ugyanis amikor a műkörmöt leszedik, ugyanolyan csúnya, vékony lesz, de hátha addigra leszoksz róla.

Vagy: lakkozd szépre (egyébként a lakk erősíti is), hátha az a tudat, hogy gyönyörű szép lesz a kezed is átsegít a körömrágáson. Ja és szedj vitaminokat.

2014. okt. 29. 11:31
 2/9 A kérdező kommentje:

Volt már műkörmöm többször, azt is rágcsáltam, csak az nem törött/szakad le tőle. De miután le lett szedve, kb 3 napig bírtam ki, hogy ne bántsam a kicsit normálisabb kinézetűre megnőtt saját körmeimet, és újra letéptem őket...

A sima körömlakkal meg az a baj, hogy tetszik persze, szép is, viszont ahogy a körmömet piszkálom, lejön kicsit, utána meg nem bírom ki, hogy ne kapargassam le...

Egyszer volt gél lakkom is, azt is le tudtam kaparni egy hét alatt...

2014. okt. 29. 11:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Azt megfigyelted már, hogy mikor rágod? Mikor nincs mit csinálnod, unatkozol?
2014. okt. 29. 11:38
 4/9 anonim ***** válasza:
A feszültséget így vezeted le, kezdj el sportolni, vagy fordulj szakemberhez.
2014. okt. 29. 11:54
 5/9 A kérdező kommentje:

Nagyjából mindig. Ha unatkozok, ha izgulok, ha ideges vagyok, ha szomorú vagyok,nem érzem jól magam, ha emberek között vagyok, akkor is ha nem..

Durvább eseteteket tudok csak kötni eseményhez, amikor pl feleléshez hívtak ki, akkor miközben feleltem annyira betéptem sokszor a körmöm, hogy vérzett, és nagyon fájt, de ezt akkor hirtelen nem éreztem. De akár itthon is ha valami miatt nem éreztem jól magam sokszor vérzésig tépkedtem. De ha a barátommal vagyok és nincs semmi bajom, akkor is sokszor megszokásból tépkedem, és csomószor rám szól, de kis idő múlva újra elkezdem, és észre sem veszem sokszor..

2014. okt. 29. 12:02
 6/9 A kérdező kommentje:
A középiskolát anno ugy kezdtem, hogy olyan szakra iratkoztam, amin rengeteg testnevelés óra volt, és elég kemények, nem holmi ugri bugri. Még sokszor futás közben is kapartam a körmöm.
2014. okt. 29. 12:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is rágtam a körmöm kb 28 éves koromig.Vegyél szintelen lakkot.Azt "rágcsáld" le róla. Nekem csak ez segített,a műkörmöt is lerágtam.
2014. okt. 29. 12:33
 8/9 anonim ***** válasza:
önkontroll. ha rágni akarod, akkor helyette kapj be a cukorkát, vagy egyél valami apróságot, vagy rágjál rágógumit.Ha belakozod a körmöd, vagy megcsináltatod manikűrössel, akkor majd sajnálni fogod , és nem rágod le.Én gyerek koromba 15 évesen rágtam a körmöm és 1 idő után eldöntöttem, hogy abba hagyom. elkezdtem manikűröshöz járni, lakkoztam, és akkor már sajnáltam lerágni.Vagy rágógumit rágtam , és végűl elmaradt a körömrágás.Mi az ami bánt vagy stresszel, mert általába lelki oka van a dolognak.Felnőtt emberként meg gusztustalan amikor 1 ember rágja a fogát. Szedjél D vitamint, hogy megerősödjön a körmöd. Egyél joghurtot, ígyál tejet.stb.
2014. okt. 31. 11:54
 9/9 anonim ***** válasza:
gyengék a körmeid mert nem táplálkozol egészségesen. sok D vitamint kell fogyasztani, tej, sajt, túró, tejfől, yoghurt.
2014. okt. 31. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!