Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A foghúzás és a gyökérkezelés...

A foghúzás és a gyökérkezelés mennyire fáj? (lent)

Figyelt kérdés
15 éves vagyok és eddig nem nagyon jártam fogorvoshoz de most rá vettem magam megnézett és azt monta kell fogszabályzó kell húzás és gyökérkezelés.. ez milyen érzés?? és mennyibe kerül?? ha 18 év alatti vagyok ingyen megcsinálják??És ha kihuzzák a fogamat(leghátúl van jobb oldalt felül és egymás mellett van amit gyyökérkezelni és húzni kell) akkor kicsit összébb mennek a fogaim és nem kell fogszabályzó vagy teljesen hülyeség amit mondok??(egyébknt azért kell szabályzó mert kevés hely van a számban és az elöl lévő fogaim teljesen egymásra vannak nőve és csúnyák) lécci segítsetek mert féélekk.:(( köszi a válaszokat 15/L

2014. okt. 20. 19:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
mit csináltál a kötelező iskolai fogorvosi vizsgálatok alatt? :O
2014. okt. 20. 19:39
 2/14 anonim válasza:

A fogszabályzo kb 24-104 ezer Ft lesz.

A foghuzas fájdalmatlan de a szurit megerzed.

A gyökér kezelés nem nagy cucc, hamar kész és ha jól csinálja csak olyan mintha fogpiszkaloval bokdosnek.

Mindemttapasztalatbol irtam le, 14/F

2014. okt. 20. 19:41
 3/14 anonim ***** válasza:
Sem a húzás sem a gyökérkezelés nem fáj, mert gondosan és rutinosan érzéstelenítik. Egy eltávolított fogat célszerű implantátummal (titán műgyökerű műfog) pótolni. Mert a hiányzó fog melletti fogak a elhajolhatnak a hiány irányába. De az csak hosszú évek múlva szokott. Ép fogakat ha lehet ne csiszoltass le. Mert például ha híddal pótolnák a hiányzó fogat, akkor a két szélső fogat lecsiszolnák. Az ép fogakat épen kell hagyni, ezért javasoltam az implantátumot a híd helyett ha valamikor fogat pótolnál.
2014. okt. 20. 19:43
 4/14 anonim ***** válasza:
2. válaszoló: vagy nagyon átvertek vagy maszekhoz jársz, 18 év alatt a fogszabályzás ingyenes...
2014. okt. 20. 19:44
 5/14 A kérdező kommentje:
értek köszi a válaszokat..:) 1-es faluban lakok és itt egy brutális fogorvos van.. egyszer kifúrta az épp fogamat. én akkor azt montam hogy soha többé nem megyek fogorvoshoz..és 2-es én azt hallottam hogy nem ingyenes hanem csak támogatják vagy mi és legalább 2-40 ezret ki kell fizetni de a családomnak még az is sok. de a húzás ingyen megcsinálják ugye?? és a szurit az ínyembe kapom??
2014. okt. 22. 08:01
 6/14 anonim ***** válasza:
nem tudom hogy ilyen fiatalon hogy tud tönkremenni a fogad. Én 39 éves vagyok és az összes fogam megvan, egészséges is, sem tömve, sem húzva, sem pótolva nem volt. Évente egyszer megyek fogorvoshoz hogy nézze át, biztos ami biztos alapon. A fogmosást egy nap egyszer, este végzem el, szóval nem mosom minden egyes evés után és mégsem ment tönkre eddig.
2014. okt. 22. 09:50
 7/14 A kérdező kommentje:
hát már nem tudok mit csinálni..:// ügyes vagy hogy 39évesen még semmi bajuk nem volt.:)
2014. okt. 22. 10:08
 8/14 anonim ***** válasza:
a rossz fogak múlhatnak a genetikán is sajnos, a kérdező lehet, hogy megtett minden tőle telhetőt, de egyszerűen ilyenek a génjei
2014. okt. 22. 10:23
 9/14 anonim válasza:
Igen, az injekciót az ínyedbe kapod. (fogba kicsit nehéz lenne beleszúrni a tűt :D )
2014. okt. 27. 14:21
 10/14 A kérdező kommentje:
igen gondoltam.:D és az fáj?? mert én rosszul vagyok a tű látványától is.:/ a kötelező oltásoknál a suliban akárhányszor oltás volt én mindig elájultam.://
2014. okt. 27. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!