Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az ételintolerancia teszt...

Az ételintolerancia teszt eredményét befolyásolhatja a diéta?

Figyelt kérdés
Ételintolerancia tesztet szeretnék csináltatni, már van is időpontom. Mivel érzékenységre gyanakszom 2 hete diétázom, azóta szerencsére enyhültek a tüneteim. Ezt természetesen amíg nincs eredmény szeretném tartani(a biztonság kedvéért), viszont az egyik ismerősöm azt mondta, hogy ne diétázzak mert az hamis eredményt adhat. Bár én ezt nem hiszem, mert nem túl releváns felvetés, bár ő ezt váltig állítja. Van ezzel kapcsolatban információtok? Gondolom van itt olyan, aki hasonló problémával küzd. Mellesleg lisztérzékenységről van szó. Köszi előre is.

2014. okt. 8. 19:42
 1/3 A kérdező kommentje:
Ennél azért bővebb tájékoztatásra számítottam. :D
2014. okt. 12. 00:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Lisztérzékenységnél ezt biztosan így van, de szerintem másnál is. Én direkt nem kezdtem el semmilyen diétát vérteszt előtt, csak miután megjött az eredmény.

Bár azóta gondolom, megcsináltattad.

Szóval nekem lisztérzékenység teszt negatív lett, az ételintolerancia teszt viszont pozitív gluténra. De a lisztérzékenység elvileg csak egy szelet a gluténérzékenységen belül, és sokan vitatják is a lisztérzékenység vérteszt megbízhatóságát, tehát negatív teszt még nem jelenti feltétlenül azt, hogy nincs gond a gluténnal.

2014. okt. 20. 16:07
 3/3 anonim ***** válasza:
2 hét kihagyás még nem okoz hamis eredményt vagy legalábbis jelentősen eltérőt nem, de én direkt nem hagytam ki semmit a tesztig, azt ettem amit addig.
2016. dec. 13. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!