Szerintetek túlsúlyos vagyok?
Én súlyom is ennyi. (15/f) ... Azaz megmértem 74,7 kg most, de este picit több szokott lenni. Kicsivel magasabb vagyok hozzá: 179 cm, mégis van rajtam szépen felesleg így is, elhiheted. Főleg a hasam nagy, meg a derekam körben eléggé hájas, úszógumis. Nem vagyok igazából kövérnek mondható, egy pulóverben meg sem látszik, de egy pólóban már aszem igen. Meg a hátsóm, combom sem kicsi, két számmal nagyobb nadrágok mennek rám, mint tavaly ilyenkor, ez eléggé feltűnő változás... Hát ezek alapján mit mondjak? Te sem vagy vékonyabb, az biztos.
A sima BMI értékelés felnőttekre vonatkozik (ugyebár erősebb csontozat-izomzat), szerintem ezt használd: [link] Mert itt azt is figyelembe veszi, hány éves vagy, és abban a korban mi az ideális. Statisztikák alapján az átlagtól való eltéréseken alapszik, ezért nem hülyeség. A "BMI százalékos" adatot nézd, és alatta a kiértékelő szöveget. Próbálgasd, beírhatsz mindenféle súlyt...
Eszerint esetedben 58 kilóval lennél átlagos, és 65,5 kilóig (75% alatt) teljesen ideálisnak mondható. Ami afelett van, az már súlyfeleslegnek számít, de még nem vészes, és 74 kilótól (90% felett) kerülsz a túlsúlyosnak nevezett kategóriába. Szóval pont határeset vagy, ha úgy vesszük, még épp elmegy, de van 8 kiló plusz rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!