Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Colitis ulcerosa- m van,...

Colitis ulcerosa- m van, szeretnék rendőri pályát választani, tiszthelyettesit, akadály?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, nem akadályozna a munkámban, szedek rá gyógyszert, odafigyelek az étkezésre, tehát nincs tünet, most is 15 órát dolgozom/nap. Tudom, hogy "átvilágítanak" kívül- belül, meghúzhatnak ezért?
2010. jan. 23. 02:40
 1/5 anonim ***** válasza:
A kérdésedre nem tudok válaszolni, legfeljebb csak drukkolni tudok, hogy felvegyenek. Nekem 7 éve van ugyanez a betegségem, gyógyszert már nem szedek, csak diétázgatok. Jól vagyok én is, de azért olyan megterhelő munkára nem mernék jelentkezni. Nekem a nyugis ülő munka jobban bejön, mert ez a betegség egyszer jobb, egyszer rosszabb, főleg a kezdeti időkben, tehát olyan 3 évig elég sokat köszködtem vele. Most már nincs bajom, max annyi, hogy kicsit fáradékonyabb vagyok mint régen. Nem tudom te hogy vagy ezzel. Lehet, hogy nálad ez nem ilyen.
2010. jan. 23. 06:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Bocs az off-ért! Megkérdezhetem milyen gyógyszereket szedtél? Férjem 6 éve beteg és még soha nem volt tünet mentes.
2010. szept. 22. 11:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Csak pentasa 2g granulátumot, persze hol jobb hol rosszabb, én is jobban örülnék vmi hatásosabb gyógyszernek..
2010. szept. 23. 02:06
 4/5 anonim válasza:

Nahát, nem vagyok egyedül :D Én is rendőri pályán gondolkodom már egy ideje, 12 éves koromban alakult ki nálam ez a betegség, de engem 1 hónap alatt rendbe hoztak, azóta nyugalmi állapotban van szerencsére... Ennek már 8 és fél éve :P

Voltál azóta alkalmasságin? És ha igen h sikerült?

2011. jan. 27. 18:58
 5/5 Egyetlen M válasza:

Szia !

Remélem segítek a válaszommal. Nos rákerestem a betegségre a 59/2009 IRM-ÖM-PTNM együttes rendeletébe. ( ez írja le az összes egészségügyi,fizikai,pszichikai elvárásokat hivatásos állományba vételhez) Ha gondolod, keress rá google-en te is megnézheted. ! )

Sajnos a betegséged Alkalmatlan minősítést vonz maga után. Az előszűrésen ( ez megyéd főkapitányságán van ) lehet nem szórnak ki, -ha eltitkolod esetleg- de ha a rendészeti szakközépiskolába elérted a megfelelő pontszámot beutalnak a HEK-be ( Honvéd Egészségügyi Központ) és nagyon átfogó egészségügyi és pszichológiai vizsgálat van,amely mindenre kiterjed,ott úgyis sajnos kiszűrik ezt és alkalmatlannak nyílvánítanak,s ezáltal nem fognak felvenni az iskolába….

Sajnálom,hogy ez az álmod a betegséged miatt nem valósulhat meg,de vannak még sok szép szakmák az életben!! :)

Fel a fejjel és kívánom a legjobbakat!!!

D.

2011. jan. 29. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!