Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért szedik a sok gyógyszert...

Miért szedik a sok gyógyszert az emberek?

Figyelt kérdés
Azokra gondolok,akik már egy kisebb fejfájásra is tablettáért nyúlnak.Mindegyik gyógyszernek van valami mellékhatása, és a mellékhatásra is gyógyszert vesznek be..és így tovább, és így tovább!Aztán csodálkoznak,hogy egyre betegebbek.Nálunk a családban senki nem szed gyógyszert,még a 80 éves nagymamám sem és mindenki egészséges!
2014. okt. 3. 10:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
38%

Nem érzel igen jelentős ellentmondás a kérdésedben?

1. Minden médiából ömlik a noszogatás, hogy mérgeket vigyél be a szervezetedbe.

2. Nem mindenre van hagyományos, természetgyógyász módszer.

3. A természetgyógyászat is iparrá vált, a termékek drágák, haszontalanok.

4. Gyógyteák és hasonlók otthoni elkészítése nehézkes. Nehéz beszerezni jó alapanyagot, s időben is hosszabb folyamat.

5. Mert nincs idő a fejfájásra

2014. okt. 3. 10:40
 2/20 anonim ***** válasza:
89%

Egyrészt abban a hitben élnek, hogy az egyszerűen és kényelmesen megoldható gyógyszerbevétel megoldja a problémájukat.

Egy példa rá egyik ismerősöm, akinek a sok görnyedt üléstől gerincfájdalmai lettek. Erre az orvos írt rá fájdalomcsillapítót. Ami elhitette a szervezettel, hogy nincs fájdalom, tehát a fájdalmat kiváltó ok, vagyis a görnyedt ülés sincs. Az eredmény az lett hogy az illető mára rokkantnyugdíjas lett. Mert kényelmesnek vélte azt a megoldást hogy a gyógyszert csak be kell kapni és kész. Arra már nem vette a fáradtságot hogy a görnyedt ülésből eredő gerincproblémáknak és a helyes testtartásnak utána nézzen az interneten. Mert az "munka" és gondolkodás lett volna. Megjegyzem én is jártam abban a cipőben mint az ismerősöm, mert PC előtt dolgozom. De én nem mentem orvoshoz, hanem magam mozgattam, erősítettem és gyógyítottam meg gerincem. Valamint figyelembe vettem a helyes testtartás fontosságát, ami a neten olvasható. Gyógyszer nélkül egészséges vagyok, nyaranta több 100 km-t kerékpározok Európában.

2014. okt. 3. 10:45
 3/20 anonim ***** válasza:
A gyógyszerek még akár nagyszerű találmányok lennének, ahogy bármi más gyógymód. A gond a nem megfelelő, nem túlzás de szakszerűtlen alkalmazásukkal van. Ahogy a 2. válaszban írtam, ott sem a fájdalomcsillapító a hibás, hanem az orvos. Mivel például egy fogászati kezelésen nagyszerű találmány egy érzéstelenítő. De nem a gerincsérv fájdalmára, és hozzátéve hogy na most má nem fáj, húzzá dúgozni.
2014. okt. 3. 10:48
 4/20 A kérdező kommentje:
#1 ! Milyen ellentmondásról beszélsz??
2014. okt. 3. 11:30
 5/20 anonim ***** válasza:

Néhány idősnél azt figyeltem meg, hogy a gyógyszert egyfajta legális kábítószernek, tudatmódosító szernek tekintik és ezt így nyíltan ki is mondták. Szerintük jól bevált például a Xanax, mert "kiüti" őket, a hatására elfelejtik problémáikat. Persze több "tudatmódosító" gyógyszert is ismernek, sőt még azt is megfigyelték ha több gyógyszer együttes hatása váltja ki az említett tudatmódosulást. Aztán amikor kórházba kerültek, ahol elvonták tőlük az összes felesleges gyógyszert, magam is megdöbbenten láttam hogy az említett idősek szinte megfiatalodtak. Hát igen, az egészségesebb élethez nem pénzt kellett befektetniük, hanem jelen esetben a gyógyszerekre való pénzkidobást kellett megtakarítaniuk.

Édesapám szokta mondani, hogy a gyógyszerektől, alkoholtól, cigarettától vagy kábítószertől csak az lesz beteg, aki mindezt megengedheti magának. A szegény ember nem engedheti meg magának azt hogy beteg legyen ezektől. Ebben van valami.

2014. okt. 3. 12:24
 6/20 anonim ***** válasza:
49%

A kérdező kommentje:

#1 ! Milyen ellentmondásról beszélsz??

mindenki egészséges <-> nem szednek gyógyszert

Ki az a bolond, aki gyógyszert szed, ha nincs baja.

2014. okt. 3. 13:14
 7/20 anonim ***** válasza:
47%

Mert azt hiszik, ezzel megoldódik a probléma, mert az agymosó reklámok ezt szajkózzák... Mint ahogy a káros kozmetikumokat is megveszik, bekajálják a repair hajápolókat (mintha a tönkrement hajat az ollón kívül bármi is rendbetenné), és az Activiát (ami tele van cukorral és a hasznos bakrétiumok ugyanúgy megtalálhatók egy sima natúr joghurtban is).

Én azt sem értem, miért hívják őket "gyógyszerek"-nek, amikor nem gyógyítanak meg semmit, csak tünetet kezelnek. A fájdalomcsillapító megbénítja az idegeket, és ezért érezzük, hogy nem fáj. Pedig a fájdalmas ideg/izom/izület attól még ugyanúgy csomóban áll/görcsben van/kopott/sérves, csak nem érzed, mert a fájdalomcsillapító megbénította az agyunkban lévő idegeket.

Egy példa: Anyukámnak többszörös gerincsérve van, erre kapott "gyógyszert" (=bitang fájdalomcsillapító). Ezután kialakult nála a magas vérnyomás, arra kapott még egyet.

A gerincsérv miatti mozgáshiány miatt depressziós lett, erre kapott nyugtatót meg antidepresszánst. Ezek koszorűérszűkületet eredményeztek, erre kapott még egyet.

Aztán jött az az időszak, amikor konkrétan nem volt pénze gyógyszerekre, így maradt a vény nélkül kapható fájdalomcsillapító (amit már csak ritkán vesz be), gyógyteák és alternatív módszerek.

A gerincsérvével nem lehet mit csinálni, műteni nem lehet. A magas vérnyomása eltűnt, a koszorúszűkülete eltűnt. Depresszióra issza a citromfű-orbáncfű keveréket, sokkal nyugodtabb, mint a Xanax-tól, meg a mittudoménmitől, és nem úgy néz ki, mint aki egész álló nap be van tépve.

Régen nagyon sokat fájt a fejem, szinte hetente. Természetesen én is szedtem a fájdalomcsillapítót, mondván, ha nem érzem, a probléma meg van oldva. Menzeszgörcsnél marékszámra szedtem a görcsoldókat, amivel azt értem el, hogy a hasam is hetente legalább egyszer fájt. Aztán változtattam, elkezdtem gyógyteákat inni. A random hasfájásaim eltűntek, félévente egyszer fájdul meg a fejem, akkor iszom egy citromfűteát és láss csodát, elmúlik így is.

Menzeszgörcsre van egy teakeverékem, amibő első nap elég két bögrével meginni.

Az iskolai tesiórák és a betonon futás tönkretette a térdemet, erre szedek kurkumát. Na nem a TV shopos rablóbandától vett kapcsulát, hanem bioboltban vettem kurkumaport (40 gramm 250 Ft, hónapokig elég), ami fűszer, reggel egy késhegynyit felöntök vízzel és megiszom. Teszek mellé egy kis borsot (!), mert az segít a kurkumában lévő kurkumin felszívódásában.

Szóval már azon az elven vagyok, hogy szinte mindent lehet kezelni alternatív módon, és ha nem is gyógyít meg, legalább nem árt.

Rengeteg természetgyógyász cikket olvastam, van gyógynövényes könyvem, Gyuri bácsira felnézek.

Az embereknek legtöbbjének egyszerűbb bevenni egy maréknyi horror árú tablettát (mint nekünk is anno), mint egy kicsit utánanézni az alternatív módszereknek.

Az nem igaz, hogy a természetgyógyászat drága, mert bioboltokban egy 50 grammos teának való gyógynövény kb. 300 Ft. Nem mellékesen a gyógynövények egyszerre többmindenre is jók.

Vegyük pl. a citromfüvet: fejfájásra, nyugtatóként, magas vérnyomásra és menzeszgörcsre is jó.

Ha multivitamint akar szedni az ember, akkor sem kell megvenni a méregdrága Supradint, mert ugyanazok a vitaminok benne vannak a Das Gesunde Plus A-Z Depotban is (100 db, 1600 Ft).

Bocsi a kisregényért xD

2014. okt. 3. 13:20
 8/20 anonim ***** válasza:
16%

Múltkor a kötelező védőoltások voltak a gonosz mumusok, most meg a gyógyszerek...

Amíg csak egy kis fejfájás addig könnyen magyarázol ugye. De kíváncsi vagyok egy magas vérnyomásnál, hereráknál is azt mondanád, hogy semmit sem érnek a gyógyszerek?

2014. okt. 3. 13:25
 9/20 anonim ***** válasza:

#1: Attól, hogy valaki egészséges, még fájhat néha a feje, meghúzhatja a hátát, lehetnek (ha nő), mentruációs görcsei, megfázhat néha, ami lázzal, torokfájással fáj... Szerintem így értette a kérdező.

#8: Nyilván van olyan betegség, ahol muszáj szedni valamit (pl. rák), de most konkrétan arról van szó, hogy vannak azok az aemberek, akik a legkisebb fájdalomra is tablettát szednek.

#7. voltam.

2014. okt. 3. 13:34
 10/20 anonim ***** válasza:
0%

A magas vérnyomásra meg ott van a konkrét példa a leírásomban: citromfű. Emellett jó rá a cickafark, a zsurló, a fehér fagyöngy meg a nyírfalevél is.

Szintén #7

2014. okt. 3. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!