Lehetséges, hogy lisztérzékeny vagyok?
Nagyon gyanús, hogy az, mert a gluténérzékenység tipikus tünetei az emésztési zavarok, puffadás és fogyás.
Menj el a háziorvoshoz, ő ad beutalót, és kivizsgálnak. De ha végleg elhagyod a glutént tartalmazó élelmiszereket, és megszűnnek a panaszaid, az is megoldás.
Menj el orvoshoz, és javaslom, hogy addig ne kezdd el a diétát, míg be nem bizonyítják, mert különben nem mutatja ki a teszt. Jobb, ha megvan a diagnózis.
Egyébként a tüneteid alapján valószínű, hogy lisztérzékenység.
Vannak, akik jókat írtak.
Az igaz, h teszt előtt ne kezdj el gluténmentes diétát, mert nem fogja kimutatni.
A gond az, hogy a lisztérzékenység a gluténérzékenységen belül csak egy szelet. Nekem csináltak lisztérzékenység vértesztet, ami negatív lett, aztán meg is állapították, h nincs gond a kenyérrel.
Aztán csakazértis csináltattam egy ételintolerancia tesztet ( nem ételallergia!), és az pozitív lett gluténra.
De amúgy még az is lehet, h allergiás vagy a búzára, azt meg ételallergia teszttel lehet kideríteni.
Sztem 100%-osan csak diéta után fog kiderülni. Ha szerencsés vagy, akkor már egy lisztérzékenység teszt ki fog mutatni vmit, ha nem, akkor meg sztem ételintolerancia teszt csináltass.
Szia én glutén érzékeny vagyok (liszt) és nekem ment a hasam és kiütéseim voltak és volt szerencsém + 10 kilót fel szedni tőle ,nekem ugy volt h mentünk magán orvoshoz aki ezt ki deritette és tovább küldött a heimpálba ott vettek tőlem 5 fecskendő vért és kb 1 honapra rá ki jött a lelet h igen én liszt érzékeny vagyok akkor jött a beszélgetés hogy hogyan kell táplálkoznom és a gyomor tükrözés hogy menyire sérültek meg a bél bolyhaim majd mikor ennek vége lett azóta tartanom kell a diétát szóval ha ki derül h liszt érzékeny vagy és még nem kell tartanod a diétát meny mekibe kfcbe egyél minden gluténost amíg lehet ,én ezt nem csináltam meg és vissza sírom h nem tetem meg ha valami kérdés lenne irj privibe :) ja és 13 éves koromba derült ki :D
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!